Volledig scherm

Opvallende items tijdens veiling voor FC Twente

ENSCHEDE - De actie Twente voor Twente zet vrijdag de volgende stap in hun actie om geld in te zamelen voor FC Twente. Morgen start zij de tweede veiling, met een aantal opvallende items.

Zo worden er twee 43-jaar oude aquareltekeningen geveild van befaamd sporttekenaar en cartoonist Dik Bruynesteyn. Op de tekeningen staat FC Twente-clubicoon Epy Drost. Bruynesteyn tekende ze ‘live’ in de uitzending bij Studio Sport, omdat toen net bekend was dat Drost was opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Bekijk ze hieronder.

Vlag
Ook wordt er een vlag geveild uit 1975. Toen speelde FC Twente de finale van de Uefa cup tegen Duitse voetbalploeg Borussia Mönchengladbach. Op de vlag staan handtekeningen van alle spelers van beide teams. Verder worden er nog een aantal voetbalshirt’s geveild van voormalig en huidige Twente-spelers, een KNVB bekerwinnaars badjas van Marc Janko en een aanvoerdersband die gedragen is door FC Twente-icoon Blaise N’Kufo.

De voltallige opbrengst van alle geveilde items gaat naar FC Twente. De oorspronkelijke eigenaren van de afgedragen items houden er zelf niets aan over.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (58%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
380 stemmen