Volledig scherm
© Wouter Borre

OSG Hengelo aast nog steeds op oude pabo-gebouw

HENGELO - De Openbare Scholengemeenschap Hengelo aast nog steeds op het voormalige gebouw van de pabo Edith Stein, aan de M.A. de Ruyterstraat. De OSG wil een deel van dat gebouw gaan huren ten behoeve van het Montessori College Twente.

Het Montessori College kampt met ruimtegebrek. Het aantal leerlingen is dit jaar opnieuw sterk gegroeid. Vooral in de pauzes is het krap, vertelt directeur Jan Schmitz.

Vooralsnog heeft de schoolleiding dat opgelost met ‘creatief roosteren’. „Elke klas heeft een keer per week het eerste tot en met het derde lesuur of het vierde tot en met het zesde lesuur vrij. En af en toe hebben ze een zevende uur. Daardoor komt er ruimte vrij.”

Twickel College

Maar de voorkeur gaat nog steeds uit naar het huren van extra lokalen in het voormalige gebouw van de pabo, eigendom van hogeschool Saxion. Het doet nu nog dienst als tijdelijke huisvesting van het Twickel College. Zodra de nieuwbouw van Twickel aan de Woolderesweg klaar is, rond de jaarwisseling, komt het gebouw weer vrij.

Nieuwe aanvraag

Een eerdere aanvraag van de OSG, vlak voor de zomer, voor een financiële vergoeding voor extra huisvesting werd door de gemeente afgewezen. Binnenkort wordt een nieuwe aanvraag ingediend op basis van de nieuwe tellingen van het aantal leerlingen, per 1 oktober. OSG-topman Charles Dams heeft er vertrouwen in dat de gemeente dan wel meewerkt.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1140 stemmen