Volledig scherm

Oud-prof FC Twente nu Europees kampioen fietskoerier

HENGELO - Hij fietst uit idealisme. Maar niemand brengt postpakketten sneller rond dan hij. Marcel Kleizen won het EK voor fietskoeriers.

Kinderkopjes
Marcel Kleizen (30), in het verleden profvoetballer bij onder meer FC Twente en PEC Zwolle, is in Kopenhagen Europees kampioen fietskoerieren geworden. De geboren Hengeloër bracht op de racefiets vier uur lang pakketjes rond door de hoofdstad en verzamelde meer punten dan 400 concurrenten. "Het parcours lag op kinderkopjes, ik heb de blaren op mijn handen."

Tijdens de wedstrijd moest Kleizen vooral een eigen route bepalen. "Op een gesloten parcours werd de dagelijkse praktijk nagebootst, compleet met éénrichtingswegen, trappen en andere obstakels. De bedoeling is niet enkel snel te zijn, maar ook zo te rijden dat je de meeste pakketten kunt afleveren. En dat is goed gelukt."

Goed stel
Famke Bakker, de vriendin van Kleizen, werd in Kopenhagen derde bij de vrouwen. "We zijn volgens mij dus wel het beste koppel van Europa."

In het dagelijks leven werkt Kleizen voor de website Fietskoeriers.nl, een netwerk van pakketbezorgers. "Ik fiets zelf ook nog wel voor een bedrijf in Zwolle. Of deze titel een salarisverhoging oplevert?

Op naar het WK
"Dat moet nog uitonderhandeld worden... Maar de wereld van de fietskoeriers is ook een idealistische. We vinden echt dat er minder pakketbusjes in steden moeten rijden en daar dragen we aan bij. Bovendien zijn fietskoeriers sneller dan auto's, dus zou het heel logisch zijn om meer pakketjes met de fiets te bezorgen."

Over twee weken doet Kleizen in Parijs mee aan de wereldkampioenschappen.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2465 stemmen