Volledig scherm

Oud-prof FC Twente nu Europees kampioen fietskoerier

HENGELO - Hij fietst uit idealisme. Maar niemand brengt postpakketten sneller rond dan hij. Marcel Kleizen won het EK voor fietskoeriers.

Kinderkopjes
Marcel Kleizen (30), in het verleden profvoetballer bij onder meer FC Twente en PEC Zwolle, is in Kopenhagen Europees kampioen fietskoerieren geworden. De geboren Hengeloër bracht op de racefiets vier uur lang pakketjes rond door de hoofdstad en verzamelde meer punten dan 400 concurrenten. "Het parcours lag op kinderkopjes, ik heb de blaren op mijn handen."

Tijdens de wedstrijd moest Kleizen vooral een eigen route bepalen. "Op een gesloten parcours werd de dagelijkse praktijk nagebootst, compleet met éénrichtingswegen, trappen en andere obstakels. De bedoeling is niet enkel snel te zijn, maar ook zo te rijden dat je de meeste pakketten kunt afleveren. En dat is goed gelukt."

Goed stel
Famke Bakker, de vriendin van Kleizen, werd in Kopenhagen derde bij de vrouwen. "We zijn volgens mij dus wel het beste koppel van Europa."

In het dagelijks leven werkt Kleizen voor de website Fietskoeriers.nl, een netwerk van pakketbezorgers. "Ik fiets zelf ook nog wel voor een bedrijf in Zwolle. Of deze titel een salarisverhoging oplevert?

Op naar het WK
"Dat moet nog uitonderhandeld worden... Maar de wereld van de fietskoeriers is ook een idealistische. We vinden echt dat er minder pakketbusjes in steden moeten rijden en daar dragen we aan bij. Bovendien zijn fietskoeriers sneller dan auto's, dus zou het heel logisch zijn om meer pakketjes met de fiets te bezorgen."

Over twee weken doet Kleizen in Parijs mee aan de wereldkampioenschappen.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (36%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (40%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (23%)
318 stemmen