Volledig scherm
© Facebook

Ouderen in Hengelo dupe van diefstal wijkauto

HENGELO - Ouderen in de wijk Berflo Es in Hengelo zijn gedupeerd door de diefstal van de bestelauto van het Berflo Bedrijf. De auto wordt ingezet om boodschappen rond te brengen bij ouderen en om ouderen naar de dokter of het ziekenhuis te brengen.

Inbrekers forceerden een raam van het kantoor van Berflo Bedrijf en ontvreemden de sleutels van de auto en de autopapieren. Vervolgens gingen ze er met de elektrische auto vandoor, die buiten naast het kantoor stond.

Politie
De inbraak werd dinsdagmorgen ontdekt door medewerkers van Buurtzorg, die een kantoor huren bij het bedrijf. Ze waarschuwden de politie.
“We zijn boos en verdrietig”, zegt coördinator Natalia Bondareva. “We kunnen ons werk nu niet doen. Ouderen zijn de dupe.” Ze heeft op Facebook een oproep gedaan om uit te kijken naar de auto, een Volkswagen Up met het kenteken 6-TRK-58.

Berflo Bedrijf is een bewonersbedrijf in de Hengelose wijk de Berflo Es. Het wordt gerund door ruim vijftig buurtbewoners die samen werken aan de verbetering van de wijk. Zo runnen ze een tweedehands winkel en naaiatelier.

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (47%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (26%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
266 stemmen