Volledig scherm
© Facebook

Ouderen in Hengelo dupe van diefstal wijkauto

HENGELO - Ouderen in de wijk Berflo Es in Hengelo zijn gedupeerd door de diefstal van de bestelauto van het Berflo Bedrijf. De auto wordt ingezet om boodschappen rond te brengen bij ouderen en om ouderen naar de dokter of het ziekenhuis te brengen.

Inbrekers forceerden een raam van het kantoor van Berflo Bedrijf en ontvreemden de sleutels van de auto en de autopapieren. Vervolgens gingen ze er met de elektrische auto vandoor, die buiten naast het kantoor stond.

Politie
De inbraak werd dinsdagmorgen ontdekt door medewerkers van Buurtzorg, die een kantoor huren bij het bedrijf. Ze waarschuwden de politie.
“We zijn boos en verdrietig”, zegt coördinator Natalia Bondareva. “We kunnen ons werk nu niet doen. Ouderen zijn de dupe.” Ze heeft op Facebook een oproep gedaan om uit te kijken naar de auto, een Volkswagen Up met het kenteken 6-TRK-58.

Berflo Bedrijf is een bewonersbedrijf in de Hengelose wijk de Berflo Es. Het wordt gerund door ruim vijftig buurtbewoners die samen werken aan de verbetering van de wijk. Zo runnen ze een tweedehands winkel en naaiatelier.

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (32%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (61%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (7%)
2724 stemmen