Volledig scherm
© Dennis Bakker / News United

Overval op cafetaria in Enschede, slachtoffer achtervolgt dader

ENSCHEDE - Een cafetaria aan de Poolmansweg in Enschede is aan het eind van de zondagmiddag overvallen. De overvaller heeft een geldbedrag buitgemaakt en is nog niet gepakt.

Een klant van cafetaria Snackhoek aan de Poolmansweg is zondagmiddag eerst bedreigd door een overvaller en ging vervolgens met een auto achter hem aan. De man had de pech dat hij net in de zaak was, toen een overvaller binnenkwam. Die sommeerde de klant te gaan zitten. Onder bedreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek, eiste de man geld van de eigenaar van Snackhoek die achter de toonbank stond. 

Achtervolging
De overvaller maakte een onbekend geldbedrag buit en vluchtte op zijn scooter. De klant is hem nog achtervolgd met de auto, maar raakte de overvaller al snel kwijt in het verkeer. Na zijn heldhaftige daad bleef de klant nog lang in de cafetaria. Hij was volgens getuigen erg onder de indruk.

De dader is weggereden op een gestolen witte scooter van het merk Benzhou. De politie doet onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1280 stemmen