Volledig scherm
Screenshot: Onder De Loep

Overvaller tankstation Borne samen met handlanger gevangenis in

BORNE - Kozien A. (20), die op 30 november 2014 verkleed als zwarte piet een gewapende roofoverval pleegde op het Avia-tankstation in Borne, is veroordeeld tot de geëiste zes jaar gevangenisstraf.

De jonge Enschedeër bekende het Bornse misdrijf en een gewapende overval op een Shell-station in Hengelo, 4 december 2014. Daarbij werd een medewerker met een pistool bedreigd.

Zijn maat Paulus R. (21) uit Hengelo, die elke betrokkenheid ontkende en zich beriep op het zwijgrecht, kreeg van de Almelose rechtbank vijf jaar cel, een jaar korter dan geëist. Hij is als medepleger aangemerkt. Zo keken ze samen YouTube-filmpjes over overvallen. Ook hielp hij Kozien bij het schminken tot zwarte piet. Ze deelden de buit.   Arbeidsongeschikt
Het tweetal moet de medewerkster van de Bornse pompshop bijna 6.400 euro voorschot op smartengeld en medische kosten betalen. De Hengelose werd door 'zwarte piet' met een knuppel buiten westen geslagen en liep hersenletsel op. Zij is arbeidsongeschikt geraakt. Benzinemaatschappij Avia claimde met succes ruim 22.000 euro aan uit te keren ziektekosten aan het slachtoffer.   Knuppel
Officier van justitie Karel de Valk vond dat Kozien A. zich met de uithaal met de knuppel, nota bene nadat hij snoepgoed door de shop had gestrooid, zich schuldig maakte aan een poging tot doodslag. Zijn advocaat Roy van der Wal noemde die kwalificatie te zwaar. Omdat de vermomde overvaller vanuit de pols sloeg, hebben de rechter op her videofilmpje van de overval gezien, vinden zij een poging doodslag niet bewezen. Wel is Kozien veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.   De gewonde caissière werd per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Haar man was die zondagavond als vrijwilliger actief als Sinterklaas en moest eerst afgeschminkt worden na de noodoproep.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
932 stemmen