Volledig scherm
© Christian van der Meij

Pand Bischoff in hartje Hengelo loopt leeg; H&M nieuwe huurder?

HENGELO - Het voormalige pand van modehuis Bischoff op de hoek van de Markt en de Brinkstraat krijgt een compleet nieuwe invulling. H&M wordt genoemd als nieuwe huurder.


Het Bischoff-pand (bouwjaar 1950) loopt langzaam maar zeker leeg. De ene na de andere huurder vertrekt. In de binnenstad gonst het van de geruchten over de nieuwe bestemming. Maar volgens een woordvoerder van de eigenaar is het nog te vroeg om daarover mededelingen te doen.

Markanti

Op de bovenverdieping van het Bischoff-pand zit onder andere Italiaans restaurant Markanti. Eigenaar Aslan Katalanc heeft de huur al geruime tijd geleden opgezegd. Hij gaat met zijn zaak verhuizen naar de Brinkstraat 5 (het voormalig café Brink5) en 7. De verbouwing is bijna klaar. Katalanc verwacht medio oktober de deuren te kunnen openen.

Naast Markanti zit kapsalon Hands for Hair. Volgens eigenaresse Seviye van Woer-Koca is het ‘80 procent zeker’ dat ze gaat verhuizen. „Maar ik weet nog niet waarheen. Ze moeten me wel een goed alternatief bieden. En dat zijn ze ook van plan.”

Halfords

Op de begane grond staat de winkel waar voorheen de Gameshop Twente zat, al geruime tijd leeg. Daarnaast zit Halfords. Volgens een medewerker loopt het huurcontract in december af en wordt het niet verlengd. Waar Halfords naar toe gaat, is nog niet bekend.

Op de hoek zit Amy Biyoux. Volgens de eigenaar moet hij er eind dit jaar uit. „We willen wel verder, maar we hebben nog geen andere plek. Afwachten maar...” Hetzelfde geldt voor de telefoonwinkel ernaast.

Modezaak Laxmi verhuist per 9 oktober naar de Brinkstraat 3. „Twee deuren verderop”, zegt eigenaar Soeniel Hanoeman. „Wij moesten er ook uit. De huur is niet op te brengen.”

Eigenaar

Eigenaar van het Bischoff-pand is de Amerikaanse beleggingsmaatschappij HS One, gevestigd in Amsterdam. Die kocht het gebouw in 2014 van Elizen Vastgoed. De grote vraag is nu wat HS One van plan is met het pand, zodra alle zittende huurders zijn vertrokken.

Voor vragen over de nieuwe bestemming verwijst een medewerkster van HS One naar beheerder Rubens Capital, eveneens gevestigd in Amsterdam. Maar de woordvoerder van Rubens Capital houdt de boot af. Hij wil alleen kwijt dat het Bischoff-pand ‘mooi opgeknapt’ gaat worden.

H&M

De huidige huurders krijgen ook niets te horen van de eigenaar. Maar stuk voor stuk vertellen ze vernomen te hebben hebben dat Hennis & Mauritz de toekomstige huurder zou zijn.

H&M is nu nog gevestigd in de Brinkpassage, aan de andere kant van het marktplein. In het Bischoff-pand zou de Zweedse modeketen een soort megastore willen openen. Beheerder Rubens Capital wil niets zeggen over een mogelijke verhuizing van H&M. „U bent te vroeg.”

Ook een woordvoerster van H&M Nederland wil niet reageren. Volgens haar is het beleid van H&M om pas te communiceren over verhuizingen en nieuwe vestigingen als alles rond is.

Maar volgens Aslan Katalanc van restaurant Markanti is het ‘99,9 procent zeker’ dat H&M verhuist naar het Bischoff-pand. „Het voorcontract is al getekend.”

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (58%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
399 stemmen