Volledig scherm

Paniek! Schildpadden kiezen hazenpad op Universiteit Twente

ENSCHEDE – Het was een onrustige nacht voor Enschedese studente Jenni Schmidt (23) toen bleek dat haar geliefde schildpadden op verkenningstocht waren gegaan.

De luipaardschildpadden, die studente Biomedische Technologie onder haar hoogslaper in een speciaal daarvoor gebouwd terrarium houdt, hebben een speciale plek in het leven van Schmidt. Nog even heeft ze overwogen ze te verkopen toen ze op kamers ging, maar dat kon de studente niet over haar hart verkrijgen. 

Spoorloos
De 23-jarige Schmidt liet haar drie schildpadden afgelopen week buiten van de zomerzon genieten. Ze hield haar huisdieren, zoals gewoonlijk, in de gaten, maar toch wisten de drie schildpadden op een onbewaakt moment de benen te nemen.

Studentenwoning
Het wat grotere exemplaar, Prosper (10), was snel gevonden. Ook de tweede kon ze vrij spoedig uit een van de bosjes voor de studentenwoning op de campus vissen, maar de derde leek spoorloos. Er zat niets anders op dan flyers verspreiden. Een grote groep studenten heeft dezelfde avond nog gezocht naar het vermiste reptiel, maar het dier was in geen velden of wegen te bekennen. 

Kou
De speurtocht kon de volgende ochtend weer worden hervat. "Ik had het gevoel dat hij gewoon in de bosjes moest zitten, maar met al dat blad was het lastig te zien. Toen heb ik de snoeischaar erbij gepakt en ben maar gewoon gaan knippen." Prompt stuitte ze op haar verdwenen metgezel. Die gezond en wel op haar zat te wachten. "Gelukkig was het 's nachts niet zo koud. Luipaardschildpadden kunnen namelijk slecht tegen de kou."

Hok
Jenni heeft de drie schildpadden, die luisteren naar de namen Prosper, Scipio en Cassiopeia, weer veilig een plekje gegeven in hun terrarium onder haar bed. Het hok dat ze samen met haar opa heeft gemaakt, slokt bijna de helft van haar 16m2 grote kamer op. “Het ruikt dan wel naar planten en hooi, maar ik heb gelukkig geen last van haren.”

Volledig scherm
Jenni Schmidt en haar schildpadden

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (56%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (10%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (34%)
706 stemmen