Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Parochiebestuur beraadt zich over marsroute na vertrouwensbreuk

ENSCHEDE - Het bestuur van de parochie Sint Jacobus de Meerdere beraadt zich over een marsroute, nu pastoor André Monninkhof het vertrouwen heeft opgezegd in vicevoorzitter Guus Berkien en de gebouwenman van het parochiebestuur, Wim Wijfjes.

Volgens secretaris van de parochie Trees Schaap is er op dit moment geen sprake van dat het bestuur in zijn geheel opstapt. De pastoor is voorzitter van het parochiebestuur, dat verder naast Berkien, Schaap en Wijfjes bestaat uit Jacqueline Pastoor en Mark Eijssink.

Radiostilte
Schaap, Pastoor en Eijssink hadden dinsdagavond met elkaar overleg in het stedelijk parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg. Trees Schaap: "We blijven met ons vijven overleggen wat we gaan doen en wat het beste is voor de parochie. Tot we daar uit zijn zal er sprake zijn van een radiostilte." Schaap verklaarde eerder deze week dat zij, Pastoor en Eijssink voor honderd procent achter Guus Berkien en Wim Wijfjes blijven staan.

Vertrouwensbreuk
Duidelijk is dat de relatie van Berkien en Wijfjes met de pastoor van katholiek Enschede volledig verstoord is en dat de vertrouwensbreuk wederzijds is. De kans bestaat dat het grootste deel van het parochiebestuur het vertrouwen in de eigen pastoor zal opzeggen, zoals pastoor Monninkhof dat zelf bij de twee genoemde bestuurleden heeft gedaan.

Lees hier meer over het conflict.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
575 stemmen