Volledig scherm
De PVC maakt van haar partijavonden spectaculaire avondjes uit © Gerlinde Schrijver

'Partijshow' om samenwerking in Twentse cultuursector te stimuleren

HENGELO – De onverkiesbare Partij voor Cultuur (PVC) gaat woensdag 29 juni met culturele zwaargewichten uit Twente in debat om te praten over hoe instellingen, evenementen en ondernemers samen een boost kunnen geven aan de cultuursector in de regio. 

Onder meer Arnoud Obbing van het Rijksmuseum, Johan de Jong van Metropool, Angelina Schoonewille van Kaliber Kunstenschool en Joris Kemps van Hof 88 laten van zich horen tijdens de 'Grote Twentse Culturele Samenwerkingsverbandenshow' in het Rabotheater in Hengelo.

Publiek praat mee
Ook het publiek wordt gevraagd mee te denken over vragen als ‘op welke manieren kan je elkaar versterken en wie heb je daarvoor nodig?’ en ‘wat gebeurt er als je niet alleen de directies, maar juist de uitvoerenden in de kunst en cultuur laat samenwerken?’

Zoektocht naar Twentse kunstenaars
De PVC neemt haar huisband Roots Rising en dichter Marieke van Bolderen mee om de avond zelf ook een cultureel tintje te geven. Er wordt nog gezocht naar Twentse kunstenaars, muzikanten en artiesten om daarbij te helpen.

Het debat begint woensdag 29 juni om 20.00 uur. Gratis kaarten zijn te bestellen via de website van het Rabotheater.

Zelfredzaamheid cultuursector
De onafhankelijke PVC is in 2010 opgericht, nadat de overheid grote bezuinigingen in de cultuursector aankondigde. Met ludieke acties en evenementen probeert zij meer bewustzijn te creëren omtrent de zelfredzaamheid van de cultuur.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
932 stemmen