Volledig scherm
© bct architecten

Performance Factory in ere hersteld

ENSCHEDE - De Performance Factory wordt opgelapt, zodat het opnieuw in gebruik genomen kan worden door de buurt. De verbouwing van de voormalige textielfabriek aan de Hoge Bothofstraat gaat ongeveer anderhalf jaar duren.

In de nieuwe Performance Factory komen onder andere een kinderopvang, een dansschool, een muziekschool, een kookstudio en een stadswerkplaats. Voor deze bewoners geldt straks één belangrijke eis: samenwerken. “Wie hier straks alleen voor zichzelf wil werken, kan beter een ander onderkomen zoeken.”, aldus directeur Ineke Buursink van Domijn.

Voor de buurt
De Performance Factory moet echt een gebouw voor de buurt zijn. Bewoners van de buurt kunnen onder toezicht aan de slag met verschillende ambachten, kunnen de ruimtes in de fabriek huren en kunnen ook gewoon een gezellig hapje eten in de stadskantine.

Terug naar vroeger
Woningcorporatie Domijn kocht het pand in 2006, en wachtte met investeren totdat de toekomstplannen in grote lijnen rond waren. Nu dat het geval is kan Domijn verbouwen. De gevel wordt in ere hersteld en de karakteristieke sheddaken worden opgeknapt, zodat het gebouw zijn oude fabrieksuitstraling behoudt. Ook binnen proberen ze de tijd van de textielfabriek terug te brengen, door details van vroeger te laten voor wat ze zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
2-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
20:00
FC GroningenGRO
away logo
home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-4
FeyenoordFEY
away logo

poll

FIOD treft tien miljoen illegale sigaretten aan in loods in Hengelo

FIOD treft tien miljoen illegale sigaretten aan in loods in Hengelo

  • Aanpakken die illegale handel! (46%)
  • Hoge prijs sigaretten werkt criminaliteit in de hand (34%)
  • Dat mensen anno 2019 überhaupt nog roken (20%)
3223 stemmen