Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Pinners bij Rabobank opgespoord voor moordzaak Enschedese Joey Moes

ZWOLLE/ENSCHEDE - Mensen die woensdag 17 december 2014 hebben gepind bij de Rabobank in de Enschedese wijk Twekkelerveld, worden als getuigen opgespoord in de moordzaak van Joey Moes (24).

Deze Enschedeër werd die avond op de parkeerplaats voor de Lidl en Albert Heijn aan de Zonstraat doodgeschoten. Het zou gaan om een afrekening na ruzie over speed. Justitie ziet Diego U. (31) als moordverdachte.

Woningoverval
De geadopteerde Hengeloër ontkent en werd 23 juni 2015 door de Almelose rechtbank op vrije voeten gesteld. Diego U. zou 8 november een gewapende woningoverval in Zwolle hebben gepleegd, samen met Richard ten N. (40) uit Haaksbergen. Het tweetal zit sindsdien vast.

Getuigen
In een pro formazitting vroeg U.'s advocaat Umut Ural deze donderdag met succes om pingegevens en camerabeelden van de Rabobank te checken, op zoek naar getuigen. Ook wees de Zwolse rechtbank zijn verzoek toe om zes getuigen te horen over ene Sam. Volgens Diego is hij de moordenaar van Joey Moes. Ondanks oproepen in de media is Sam niet gevonden. Ook worden medeverdachte Ten N. en een derde getuige ondervraagd naar een vermeende bekentenis van Diego U.

Almelo
Zijn strafzaak gaat terug van de Zwolse naar de Almelose rechtbank. Dat wordt praktischer geacht, ook voor de nabestaanden van Moes. Voor de behandeling worden dit najaar twee dagen uitgetrokken.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
521 stemmen