Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Pinners bij Rabobank opgespoord voor moordzaak Enschedese Joey Moes

ZWOLLE/ENSCHEDE - Mensen die woensdag 17 december 2014 hebben gepind bij de Rabobank in de Enschedese wijk Twekkelerveld, worden als getuigen opgespoord in de moordzaak van Joey Moes (24).

Deze Enschedeër werd die avond op de parkeerplaats voor de Lidl en Albert Heijn aan de Zonstraat doodgeschoten. Het zou gaan om een afrekening na ruzie over speed. Justitie ziet Diego U. (31) als moordverdachte.

Woningoverval
De geadopteerde Hengeloër ontkent en werd 23 juni 2015 door de Almelose rechtbank op vrije voeten gesteld. Diego U. zou 8 november een gewapende woningoverval in Zwolle hebben gepleegd, samen met Richard ten N. (40) uit Haaksbergen. Het tweetal zit sindsdien vast.

Getuigen
In een pro formazitting vroeg U.'s advocaat Umut Ural deze donderdag met succes om pingegevens en camerabeelden van de Rabobank te checken, op zoek naar getuigen. Ook wees de Zwolse rechtbank zijn verzoek toe om zes getuigen te horen over ene Sam. Volgens Diego is hij de moordenaar van Joey Moes. Ondanks oproepen in de media is Sam niet gevonden. Ook worden medeverdachte Ten N. en een derde getuige ondervraagd naar een vermeende bekentenis van Diego U.

Almelo
Zijn strafzaak gaat terug van de Zwolse naar de Almelose rechtbank. Dat wordt praktischer geacht, ook voor de nabestaanden van Moes. Voor de behandeling worden dit najaar twee dagen uitgetrokken.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2446 stemmen