Volledig scherm
Bewoners van de Rubenstraat op de plek waar een moes- en pluktuin moet komen. © Christian van der Meij

Plan voor terughalen deel spoorlijn van Rientjes in Hengelose Es

HENGELO - Een moest- en pluktuin voor kinderen komt er zeker. Een speelterrein ook. En als het aan de inwoners van flats aan de Rubenstraat, Weusthagstraat en Pieter Breughelstraat ligt, komt daar ook een stukje van het vroegere spoorlijntje van Rientjes te liggen.

Het maakt deel uit van de plannen voor een nieuwe invulling van de strook grond langs de Landmansweg en tegenover het vroegere Castorbad (nu Fishvijver Hengelo), op de hoek met het fietspad richting de Hengelose Es. Daar lagen voorheen volkstuintjes, maar sinds die weg zijn is het terrein sterk verwilderd. Kinderen uit de omliggende flats spelen er graag, maar daar zijn hun ouders minder blij mee.  „Nog los van het afval dat daar vaak wordt neergegooid, er staan ook bomen met dode takken en een ongelukje is zo gebeurd. Bovendien is er vanuit de flats geen enkel zicht op", zegt voorzitter Njusja Horsthuis van de flatraad Rubenstraat.

Moestuin

Samen met de grondeigenaar, die volgens Horsthuis heeft toegezegd het terrein op te schonen, is een alternatieve invulling bedacht. Volgend jaar moet worden begonnen met de aanleg van een moes- en pluktuin voor kinderen. Later komt er een speelplek. Of daar ook een deel van de spoorlijn, waarover klei werd vervoerd van de kleigaten aan de andere kant van het Weusthagpark naar de steenfabriek van Rientjes in de omgeving van de Castorweg en dat over of vlak naast het terrein liep, zal vooral afhangen van de financiën. Het idee is om daar bijvoorbeeld een oude wagon op te plaatsen, waarin activiteiten kunnen worden gehouden voor kinderen en spullen kunnen worden getoond die verwijzen naar de steenfabriek. 

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (12%)
815 stemmen