Volledig scherm
© Hengelo Helemaal Stil

Pokémon Go festival in binnenstad Hengelo: 'Het wordt gekkenhuis'

HENGELO - Vijfhonderd tot duizend Pokémon-trainers verwachten ze aankomende zaterdag. Dan organiseert Hengelo Helemaal Stil? samen met spellenspeciaalzaak De Dondersteen het eerste Pokemon GO-festival. Van 13.00 uur tot 16.00 uur worden alle Pokéstops in het centrum met een Lure aangezet en moeten bespelers van het megapopulaire spel Hengelo vullen.

"Een digitaal festival, het eerste in de regio”, vertelt Sebastiaan van der Pal van De Dondersteen. "Het spel is heel snel heel populair geworden. We willen mensen bij elkaar laten komen, want het spel heeft een groot sociaal aspect. Je komt met elkaar in gesprek, net zoals je dat doet als je met een voetbal rondloopt. Via Facebook hebben al honderden mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn. Het is een positief iets en een mooie manier om de Hengelose binnenstad voor een middag op de kaart te zetten.”

Gym bij de Rabobank
Ook ondernemers sluiten zich aan bij het Pokémon GO-festival. Zo verkoopt De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen ijsjes voor de helft van de prijs en kun je gevangen Pokémon bij De Dondersteen laten belonen met een prijs. "En wie om 17.00 uur de Gym bij de Rabobank heeft veroverd krijgt van Plenty Parts een powerbank”, legt Tijs Jagers van Hengelo Helemaal Stil? uit.

Spoedcursus
"Het is ludiek, dat is onze stijl. Met de gemeente is contact geweest over de veiligheid, dat zit goed. Dat ondernemers meedoen is top, iedereen is enthousiast. Maar we moesten wel eerst uitleggen wát Pokémon GO nou precies was. Ik had zelf ook een spoedcursus nodig.”

'Gekkenhuis'
Beweging, sociale interactie én educatief, want de Pokéstops leiden vaak langs monumenten en bijzondere plekken in de Hengelose binnenstad. Sebastiaan en Tijs kijken in ieder geval met goede moed richting het eerste ‘digitale festival’: „Het wordt gekkenhuis.”

Bekijk het evenement op Facebook

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
381 stemmen