Volledig scherm
Screenshot: video Livio

Pokémon-oma uit Enschede trekt 30 miljoen kijkers

ENSCHEDE -  Het filmpje met daarin een hoogbejaarde dame die in haar huis alle Pokémons probeert dood te slaan, is een wereldhit. De video van Livio, waarin de 86-jarige Truus uit Enschede de hoofdrol speelt, is al 30 miljoen keer bekeken.

Bekijk onderaan de video

Vliegenmepper
In de video zit Truus een magazine te lezen, terwijl overal in haar woning de virtuele wezentjes uit het spel Pokémon Go te zien zijn. Ineens is de dame het zat, pakt een vliegenmepper en haalt het ene na het andere beestje neer.

Chinezen kijken mee
Het filmpje werd halverwege juli op de Facebookpagina van Livio geplaatst, waarna de teller al snel opliep naar 35.000 kijkers. "Daarna is de video op sites in Finland, Frankrijk en zelfs China geplaatst", zegt Livio-woordvoerder Jeff van de Biggelaar. "Als we de 'hits' daarvan bij elkaar optellen staat de teller op zeker 30 miljoen kijkers."

Het internetsucces is goed geweest voor de naamsbekendheid en het imago van de zorginstelling, vindt Van de Biggelaar. "Maar het belangrijkste is dat mensen een ander beeld krijgen van onze cliënten. We hebben veel thuiszorgcliënten als Truus. Ze zijn oud en kwetsbaar, maar wel degelijk van 'deze tijd'. Dat wordt helaas wel eens vergeten. Wat er in de wereld gebeurt gaat heus niet aan hen voorbij. Dat wilden we met dit filmpje laten zien. En Truus werkte daar graag aan mee. Wij zijn dol met haar en zij met ons."

Pokémon-oma
De hoogbejaarde vrouw zelf is overdonderd door het succes. Hoewel zij nu ster is op internet, verkiest de Enschedese in haar gewone leven zo anoniem mogelijk te blijven. Zij geniet in stilte.

Van de Biggelaar: "Zij geniet van het enorm grote aantal kijkers. En natuurlijk wordt ze in haar omgeving ook wel eens herkend. Ze wordt soms door onbekenden aangesproken: 'Bent u niet de Pokémon-oma?' Of ze noemen haar Oma Pokémon. Dat vindt ze best leuk. De krantenlezer mag ook wel weten dat ze Truus heet, maar daar moet het bij blijven. Ze zit niet te wachten op al te veel meer poes pas."

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1641 stemmen