Volledig scherm

Pokémonjager Gitte (16) uit Enschede: ‘Ik kom eindelijk weer buiten’

ENSCHEDE – Tot half 3 ’s nachts liep Gitte (16) uit Enschede maandagnacht in het Volkspark te jagen op Pokémon. Ze deed er nieuwe vrienden op én, zo vertelt ze: ‘Ik kom eindelijk weer buiten.’

Op jacht in groepen
“Bewijs”, twitterde de Enschedese scholiere vanmorgen. “Pokémon brengt mensen bij elkaar. Tot half 3 vannacht met 5 andere jongens rondjes gereden in een auto Pokémon vangen.”

De Enschedese besloot maandagavond op pad te gaan met haar vriendin Rowena om het spel Pokémon Go te spelen. “Al snel kwamen we een andere groep tegen”, vertelt ze, “en die werd alsmaar groter. We besloten samen op Pokémon-jacht te gaan in het Volkspark.”

De hunt duurde uiteindelijk tot diep in de nacht. Rond half 3 was ze pas weer thuis, veel gezelligheid én Pokémon rijker.

Eindelijk naar buiten
“Ik doe het pas een paar dagen, maar vind het leuk omdat je er echt voor moet wandelen. Eindelijk kom ik weer buiten. Vroeger zat ik heel veel binnen. Wat ik dan deed? Meestal ook op de mobiel, maar hier moet je echt voor naar buiten. Dat maakt het leuk, zeker nu het vakantie is.”

Bovendien, zo zegt ze, ontmoet je ook nog eens andere spelers. “Vandaag hebben we gelijk weer afgesproken met de groep van gisteren. We gaan eerst wat eten en daarna weer op jacht.”

Niet heel slim
Pokémon Go is een hype die zich razendsnel over Nederland verspreidt. Via een app op de telefoon kunnen deelnemers buiten Pokémons vangen. Die verschijnen daadwerkelijk in het scherm, alsof ze zo op straat lopen.

Veel gevaren ziet Gitte niet, hoewel ze toegeeft dat het niet echt handig was om midden in de nacht met wildvreemden op jacht te gaan. “Dat was misschien niet heel slim, maar we hadden eerst een tijdje gepraat met die jongens en het voelde betrouwbaar. Het was uiteindelijk ook gewoon hartstikke leuk."

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (35%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (26%)
80 stemmen