Volledig scherm

Politie: 4 mensen uit Twente officieel vermist

HENGELO - Bij de politie staan 389 mensen als vermist genoteerd. Die lijst bestaat uit volwassenen en kinderen waarvan geen spoor is gevonden. Mensen die ervoor kiezen vermist te zijn, komen niet op de lijst voor. Vier personen komen uit Twente.

Wilbo Wierenga, die door zijn familie twee jaar gemist wordt, is uit het register van vermisten geschrapt.

Zwitserse douaniers kwamen Wierenga in juli 2015 nog tegen op een treinreis van Basel naar Venetië.

Isra Aksema (12 jaar vermist)
De uit Goor afkomstige Isra Aksema is door haar vader Hasèn ontvoerd naar Libië. Ze was toen drie jaar oud. Voor de ontvoering bracht Hasèn Isra's moeder, Marisse van der Burg, om het leven. Hasèn is hiervoor veroordeeld tot levenslang en staat op de Nationale Opsporingslijst. Isra is nu 15 jaar. Na de ontvoering hebben Isra's grootouders nog eenmaal een teken van leven ontvangen: een foto waarop Isra  6 jaar is. Isra woont dan bij haar vaders familie in Tripoli. Twee jaar geleden is er een Facebook-pagina voor Isra Aksema gemaakt. Mogelijk kan ze zo zelf ontdekken waar ze oorspronkelijk vandaan komt.
Webpagina politie

Volledig scherm

Gelena Maletina (12 jaar vermist)
Gelena Maletina wordt sinds 12 december 2003 vermist. De destijds 19-jarige Kirgizische vrouw verbleef in het asielzoekerscentrum in Markelo. In de tijd voorafgaand aan haar vermissing verkeerde ze in een 'verwarde toestand'. De politie vreest dat ze een ongeluk heeft gehad. De politie heeft na haar verdwijning zes tips ontvangen. De gouden tip zat daar niet bij. 
Webpagina politie

Volledig scherm

Luwy Bruijn (13 jaar vermist)
De Hengelose Luwy Bruijn is op 9 april 2003 nog gaan werken bij het papierverwerkend bedrijf Knol in Hengelo, waar hij leiding gaf aan een groep Poolse medewerkers. Hij verdween nadat hij een telefoontje had ontvangen. Om 7.00  uur 's ochtends werd hij daar voor het laatst gezien. Vervolgens ontbreekt elk spoor. Hij liet zijn fiets en tas op zijn werk staan. De politie vond later zijn paspoort. Volgens oud-collega's zou Bruijn gokschulden hebben. De politie tast in het donker. Mogelijk was er sprake van een ongeval of een misdrijf. Maar het kan ook zijn dat Bruijn zelf wilde verdwijnen. Bruijn zou nu 50 jaar zijn.
Webpagina politie

Volledig scherm

Harald van Pel (23 jaar vermist)
De Hengelose Harald van Pel verdween op 8 mei 1993 tijdens zijn vakantie in Spanje. Hij was 24 jaar oud. Hij verdween spoorloos op een veerboot die ’s nachts de overtocht maakte van Barcelona naar Mallorca. Harald is inmiddels officieel dood verklaard.​
Webpagina politie

Volledig scherm
De vier officieel vermisten uit Twente

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (34%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (27%)
56 stemmen