Volledig scherm
© BKB

Politie Oost-Nederland krijgt 4 meldingen over patiënten in Duitse kankerkliniek

BRACHT-BRUEGGEN/ENSCHEDE - De politie Oost-Nederland heeft sinds vorige week vier meldingen ontvangen van patiënten  die behandeld zijn in de alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross in het Duitse Bracht/Brueggen. Dat heeft de Nederlandse politie bekendgemaakt.

In totaal kwamen er bij de autoriteiten 26 meldingen binnen.

Bij het Landelijk Meldpunt Zorg kwamen veertien meldingen binnen, waarvan de helft werd doorgestuurd naar de politie voor nader onderzoek. De Duitse politie ontving acht meldingen.

Veel Nederlanders
De Duitse en Nederlandse autoriteiten riepen vorige week alle patiënten van de Klaus Ross Kliniek op om contact op te nemen, ook degenen die al langer geleden zijn behandeld. Het was volgens de Nederlandse politie duidelijk dat veel Nederlanders de kliniek bezochten.

Drie overlijdensgevallen
Voor alle cliënten van de in opspraak geraakte kliniek bestaat volgens de politie een ,,concreet gezondheidsrisico''. Aanleiding voor de oproep is het overlijden van drie mensen die zich onlangs in de kliniek hebben laten behandelen. Een Belgische vrouw (55), een man (55) uit Apeldoorn en een vrouw (43) uit Wijk en Aalburg overleden kort na elkaar.

De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg deed vorige week aangifte tegen Ross. In plaats van een dokter erbij te halen, gaf Ross de patiënten een vitamine-injectie en stuurde hij ze naar huis. In opdracht van het Openbaar Ministerie in Krefeld werd de kliniek van Ross doorzocht. Daarbij werden onder meer patiëntendossiers gelicht en gebruikte medicamenten bekeken. Na inzage daarin deed de Viersense Inspectie aangifte.

Technicus
Klaus Ross is een technicus die eerder ziekenhuisapparatuur verkocht. Hij liet zich omscholen tot natuurarts en nam in de zomer van 2015 een kliniek voor alternatieve kankerbehandelingen in Bracht over. Inmiddels hebben zich tientallen mensen bij de Duitse politie gemeld die behandeld zijn in de kliniek.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
575 stemmen