Volledig scherm
© Thinkstock

Politie pakt 4 mensen uit Enschede op na monsterlijke achtervolging

MARIËNBERG - Agenten hebben dinsdag in de omgeving van Mariënberg vier mensen uit Enschede aangehouden die er vandoor waren gegaan bij een snelheidscontrole op de N36 bij Westerhaar. De auto reed gemiddeld bijna 180 km per uur waar slechts 80 km per uur is toegestaan.

De mensen die zijn opgepakt zijn twee mannen van 20 en 37 en twee vrouwen van 20 en 43 jaar, allen uit Enschede.

Langs plek van controle
De betreffende auto was omstreeks 14.00 uur met te hoge snelheid langs de plek van de controle gereden. Een motoragent wilde de auto een stopteken geven, maar deze reed met hoge snelheid door richting Hardenberg.

Aanrijding
Op de rotonde bij de witte Paal raakte de auto een bestelauto die hierdoor beschadigd raakte. De achtervolging ging verder richting Hardenberg. De auto haalde snelheden van gemiddeld 179 kilometer per uur. Ook toen de auto door Hardenberg over de Twentseweg richting Bergentheim reed, werden hoge snelheden bereikt.

Volgens de politie was sprake van een levensgevaarlijke situatie voor andere weggebruikers.

'Bezetene'
In verband met de veiligheid besloot de motoragent de achtervolging te staken. Andere agenten keken echter al uit naar de auto en zagen deze rijden op de Hardenbergerweg richting Mariënberg. Ook hier reed de bestuurder volgens de politie 'als een bezetene'.

Stuurfout
Vlak voor de kruising met de N36 maakte de bestuurder een stuurfout waarbij hij een lekke band kreeg. De auto reed een zandpad in en stopte waarna de bestuurder ervan door ging. De drie andere inzittenden werden aangehouden.

Gepakt dankzij WhatsApp
De 37-jarige bestuurder wist lopend te ontkomen. Hij kwam echter niet ver. Via een WhatsApp-groep in de buurt kwam korte tijd later een melding dat de verdachte op de Kanaalweg-Oost in Bergentheim liep. Agenten hielden hem daar aan.

Waarom de auto er na de bij de controle vandoor ging is nog onduidelijk. Twee van de drie inzittenden kregen een proces-verbaal wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bestuurder kreeg een groot aantal processen-verbaal, vanwege diverse overtredingen van de Wegenverkeerswet.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
384 stemmen