Volledig scherm
Genodigden en omwonenden werden zaterdag rondgeleid in het nieuwe Activiteitencentrum voor dak- en thuislozen. © Christian van der Meij

Politie treedt direct op tegen groepen rond Trefpunt Hengelo


HENGELO - De politie voert een ‘zero tolerance’-beleid in de omgeving van Het Trefpunt, het nieuwe activiteitencentrum voor dak- en thuislozen en (ex-) verslaafden. Zodra zich rondom het gebouw aan de Deldenerstraat groepen vormen die bijvoorbeeld voor de deur alcohol gaan drinken, treedt de politie op. Volgens Humanitas Onder Dak zijn er goede afspraken gemaakt met de politie.  

Het nieuwe centrum is zaterdag officieel van start gegaan, met een ontvangst voor genodigden en omwonenden. Directeur Bert Deliën van Humanitas onder Dak zegt de zorgen van de buurt te snappen maar benadrukt dat een groot deel van de doelgroep weinig met verslaving te maken heeft. Er komen steeds meer mensen die vanwege ontslag of echtscheiding in financiële problemen zijn geraakt en geen dak meer boven hun hoofd hebben.

Het activiteitencentrum zat eerder achter het stadhuis maar moest weg vanwege de nieuwbouw van het stadskantoor. Achter het stadhuis, ter hoogte van de griek, hingen regelmatig mensen rond die voor overlast zorgden. De groep is gewaarschuwd om zich straks niet voor het nieuwe pand te gaan ophouden. Doen ze dat wel, dan worden ze direct op de bon geslingerd, door agenten of door toezichthouders. Volgens binnenstadsagent Roel Bollerman is er een belangrijk verschil met de oude plek: daar kwamen nauwelijks klachten omdat er weinig mensen omheen woonden. Het nieuwe Trefpunt ligt vlakbij de woonwijk Thiemsland. „Als omwonenden signalen afgeven, anticiperen wij daar direct op”, zegt Bollerman.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (50%)
  • Gezeur, die data zegt niks over mijn privéleven (20%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
86 stemmen