Volledig scherm
© Lars Smook

Politie valt huizen 2 verdachten plofkraak Enschede binnen

ENSCHEDE - De politie heeft woensdagmorgen in Enschede twee verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de plofkraak op een pinautomaat in Enschede vorige maand. Die kraak was bijzonder omdat er zware explosieven zijn gebruikt. Daardoor ontstond veel schade en volgens de politie is het een geluk dat er geen omstanders voorbijkwamen, want 'er hadden doden kunnen vallen'. Beide verdachten zijn mannen uit Enschede.

Een van de verdachten is aangehouden in een appartement aan de Van Lochemstraat. De tweede aanhouding aan de Deurningerstraat. De verdachten zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Zoeken naar explosieven
Eén van de woningen werd zojuist nog doorzocht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), dat zocht naar de aanwezigheid van explosieven. In beide woningen wordt nog forensisch onderzoek gedaan. De arrestaties werden verricht met veel machtsvertoon. Twee arrestatieteams met geblindeerde auto's werden ingezet.

Hennepplantage
In de woning aan de Deurningerstraat trof de politie bij de inval bij toeval een hennepplantage aan. De ongeveer honderd planten zijn in beslag genomen.

Plofkraak
Bij de plofkraak bij een pinautomaat bij een Primera boorde een deel van de pinautomaat zich in een gevel aan de overzijde van de straat, zoveel explosieven zijn er gebruikt. Er is bij de kraak geld buitgemaakt, de politie wil niet zeggen hoeveel.

Volledig scherm
© Lars Smook
Volledig scherm
© Lars Smook
Volledig scherm
Een van de arrestatieteams nadert een woning. Foto: Lars Smook

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
381 stemmen