Volledig scherm
Boeldershoek in Hengelo. Archiefluchtfoto: Carlo ter Ellen.

Producent biogas Twenergy stopt ermee

ALMELO/HENGELO - Cogas en Twence hebben samen de stekker uit Twenergy getrokken, dat ze in 2012 samen begonnen. Twenergy zou een ‘bio-energiebedrijf’ moeten worden dat biogas produceert en transporteert. Ook zou het biogas om te zetten zijn in elektriciteit en warmte voor de stadsverwarming.  

In eerste instantie ging het om biogas dat op de stortlocaties van Twence vrijkomt, maar later ook gas dat via mestvergisting bij agrarische bedrijven ontstaat. Daarvoor zou Cogas de infrastructuur aanleggen, bestaande uit een grote ringleiding. Maar volgens directiesecretaris Paul Horsthuis van Twence was het plan ‘heel erg diffuus en versnipperd’.

Geen toegevoegde waarde
Cogas wilde zelf de infrastructuur in handen houden. ,,Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat Twenergy geen toegevoegde waarde heeft. Dan is het beter de dingen te blijven doen waar je zelf goed in bent”, zegt Horsthuis. ,,De productie van biogas door Twence en de aanleg van de infrastructuur door Cogas. We zijn in goed overleg met Twence met Twenergy gestopt.We blijven nu gewoon goed samenwerken.”

Niet veel geld in
Financiële gevolgen van het stoppen met Twenergy zijn er nauwelijks, volgens directiesecretaris Wim van der Werf van Cogas. ,,Twenergy was meer het samenvoegen van kennis. Er zat niet veel geld in.”

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
19'
0-0
FC EindhovenEHV
away logo
home logo VVV-VenloVVV
21'
0-0
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Hal voor businessjets en restaurant op Twente Airport

Hal voor businessjets en restaurant op Twente Airport

  • Mooi nieuws dat het vliegveld zo in de lift zit (69%)
  • Leuk voor rijke mensen, maar ik heb er weinig aan (15%)
  • Om de klimaatdoelen te halen moeten we minder vliegen, niet meer (16%)
751 stemmen