Volledig scherm
© Annina Romita

ProHengelo is 'bende' rond stadhuis en graffiti beu

HENGELO - Hij windt er geen doekjes om. Volgens raadslid Frank Peters (ProHengelo) is het elke zaterdag- en zondagochtend ‘een bende’ rondom het stadhuis.

Hij ergert zich al langer groen en geel aan de rotzooi die nachtelijke stappers in het weekend achterlaten in het centrum. Peters heeft er al diverse keren melding van gemaakt bij de gemeente.

Aanblik

'Het antwoord van de gemeente was dat er wordt schoongemaakt op zaterdagochtend. Maar dat is op geen enkele manier te zien rondom het stadhuis. Je moet als gemeentebestuur deze aanblik van je stad niet willen’, schrijft het raadslid in een brief aan het college van B en W.

Peters dringt er bij het college op aan om maatregelen te nemen om ‘een einde te maken aan deze vervuiling’. De gemeente zou ondernemers die rommel veroorzaken op hun verantwoordelijkheid moeten wijzen. „In onze Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat elke ondernemer op 25 meter rond zijn of haar winkel de rommel moet opruimen. Wij hebben de indruk dat hier niet of onvoldoende op wordt gehandhaafd.”

Graffiti

Daarnaast ergert Peters zich aan de graffiti in de binnenstad. „Rond december 2014 verscheen op tientallen panden en bouwwerken graffiti met de tekst ACAB. De dader is aangehouden, zo hebben we kunnen lezen in de media. We zijn nu anderhalf jaar verder en nog is de stad besmeurd met deze tekst. Dit is een doorn in het oog van gebruikers, bezoekers en inwoners van onze stad.’

Het raadslid van ProHengelo vraagt het college de graffiti te laten verwijderen en de kosten te verhalen op de dader. „Wij zijn van mening dat vandalen altijd verantwoordelijk gesteld moeten worden voor de kosten van hun gedrag.”

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
856 stemmen