Volledig scherm
Eén van de windmolens van Pure Energie, die staat langs de snelweg A1 bij Deventer. © Eric Brinkhorst

Pure Energie nieuwe hoofdsponsor FC Twente

ENSCHEDE - Pure Energie uit Enschede is de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente. De leverancier van groene energie volgt Webprint op als sponsor en verbindt zich voor vijf jaar aan de Twentse eredivisionist.

Vanmiddag worden in de Grolsch Veste de contracten getekend. Ook de jeugdteams van FC Twente gaan met reclame voor Pure Energie op het shirt spelen. De club zelf gaat groene stroom afnemen van Pure Energie.

Raedthuys Groep
Pure Energie is een merknaam van de Raedthuys Groep. Het bedrijf heeft 80 eigen windmolens staan door heel Nederland. Het is opgericht door Alfons Wispels en werd begin dit jaar voor de derde keer op rij uitgeroepen tot 'groenste energieleverancier van Nederland'. Raedthuys is het grootste energiebedrijf in Nederland dat in particuliere handen is.

Zonnepanelen 
Begin dit jaar kwam de Raedthuys Groep in het nieuws met het binnenslepen van het grootste dakgebonden zonnepanelenproject van Europa. Het Enschedese bedrijf gaat de komende jaren 80.000 zonnepanelen leggen op daken van staalproducent Tata Steel in IJmuiden en wordt met dit project in één klap marktleider in zonne-energie in Nederland. Tata Steel gaat de opgewekte energie voor de eigen productie gebruiken. Met met de 22 miljoen kilowattuur per jaar die het project in IJmuiden gaat opleveren, zouden 7.000 huishoudens van groene stroom kunnen worden voorzien.

Het bedrijf kiest voor shirtsponsoring bij FC Twente om de naamsbekendheid te vergroten en omdat het FC Twente een warm hart toedraagt.

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
453 stemmen