Volledig scherm

Raad van State veegt bezwaar tegen fietspad in Enschede van tafel

ENSCHEDE - Het complete fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg kan worden aangelegd als de gemeente Enschede en perceeleigenaar Arnold Geerdink het eens worden over de verkoop van de grond.  

De Raad van State legde woensdag een bezwaar tegen de wijziging van het bestemmingsplan naast zich neer. Dat bezwaar kwam van perceeleigenaar Arnold Geerdink die liever geen fietspad op zijn grond bij de Wilminkweg wil.

Belang
De Haagse rechter vindt dat zijn grond wel degelijk de bestemming fietsen kan krijgen, omdat het belang van een veilige en vrije fietsverbinding langs de Zuid Esmarkerrondweg groot is. Verder vindt de rechter dat de gemeente voldoende argumenten aandraagt om op het land van Geerdink het vrijliggende fietspad aan te leggen.

Aankoop of onteigening
Het laatste deel van het fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg bij de Wilminkweg kon nog niet worden afgemaakt, omdat Geerdink bezwaar maakte tegen de aanleg van het drie meter brede fietspad dwars over zijn land. Daardoor zou hij twee gescheiden percelen overhouden. "We gaan nu in gesprek met de eigenaar van de grond over de aankoop. En als dat niet lukt hangt onteigening in de lucht, maar daar willen we niet op aansturen", aldus een woordvoerder van de gemeente. Dit jaar is het fietspad klaar, behalve het stuk over de grond van Geerdink. Vooruitlopend daarop wordt het fietspad op 8 september geopend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
527 stemmen