Volledig scherm
De bol van 'Zonnewagen' ligt keurig op een bestelautootje op de gemeentelijke opslagplaats van 't Beukert aan de Deurningerstraat. © Bob Gevers

Raadsel verdwenen Hengelose kunstbol opgelost

HENGELO De spoorloos verdwenen bol van kunstwerk ‘Zonnewagen’ is terug. De grote, gedeeltelijk met asfalt bedekte bol van gaas en betonijzer is helemaal niet gestolen: het object ligt keurig en onbeschadigd opgeslagen op de gemeentelijke opslagplaats bij ‘t Beukert aan de Deurningerstraat.

De bol ligt op een bestelautootje, gedeeltelijk afgedekt met een zeiltje. Precies zoals gemeentelijk beheerder Dennis Berends hem er vrijdagmiddag heeft opgelegd. De kunstbol lag op het Van der Dussenplein bij Thiemsbrug, als onderdeel van de tentoonstelling ‘Stellingname 2.0. „Collega’s in het stadhuis belden dat ermee gerommeld werd. Ik heb hem maar opgehaald, voordat die bol in het weekend op de Oldenzaalsestraat zou belanden.”

Opluchting

Beeldend kunstenaar Tony Boiso is opgelucht. Hij ging ervan uit dat de bol als oud ijzer zou worden verpatst en dat hij het object nooit meer terug zou zien. „Heel prettig dat constructie weer terug is. Maar het zou wel mooi zijn geweest als ik daar even een berichtje van had gekregen.”

Verankeren

Berends deed wat hij moest doen: „Het schoon en veilig houden van de openbare ruimte’. Hij wil de bol met alle plezier terugbrengen. „Maar dan zal ie wel op de een of andere manier moeten worden vastgezet.” Maar dat gaat niet gebeuren, zegt Boiso. Want de expositie loopt tot half september en om de bol voor die korte periode nog te verankeren, inclusief graafwerkzaamheden, daar begint hij niet meer aan.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2966 stemmen