Radiomuseum Hengelo tussen bouwkranen

HENGELO - Het zou toch niet echt moeilijk te vinden moeten zijn, het radiomuseum in Klein Driene. Gewoon naar de hijskranen rijden. Want rond het gebouwtje aan de Johan Wagenaarstraat is een grote renovatie-operatie van Welbions aan de gang. Het museumpje bevindt zich temidden van het geweld. Overal gehelmde bouwvakkers, grommende graafmachines, vrachtwagens. En het grasveldje naast het museum is volgeplempt met keten en containers.
 

Volledig scherm
Hennie Boomkamp (links) en Henk de Groot voor het radiomuseum, temidden van de renovatiewerkzaamheden.

Dat het gebouwtje goed te vinden is, dat bestrijdt Hennie Boomkamp van het museum evenwel. Hij heeft zelfs  de stormbal gehesen. „We zijn praktisch niet meer zichtbaar, bezoekers vinden ons bijna niet meer terug. Ons rode pannendak steekt nog net boven de bouwketen uit.”Er was niet overlegd. „Ineens stond het hier helemaal vol.” Bouwvakkers hebben ook het toilet gevonden. Prima, als ze het maar schoonhouden, vindt Boomkamp. Er zijn namelijk eens remsporen aangetroffen. De uitvoerder bestrijdt dat zijn mensen dat hebben gedaan: „Wij hebben zelf verwarmde wc’s”, heeft hij Boomkamp al laten weten.

Sfeer
Maar geen misverstanden: de onderlinge sfeer is prima. En het werd ook tijd dat de woningen eens flink worden opgeknapt, zegt Henk de Groot (85), oprichter van het radiomuseum en voorzitter van de stichting Stichting Museum Electro-Radio-Nostalgie.Hij is bijna altijd in zijn museum te vinden. En in de ruimte vol overzichtelijke vitrines klinkt niets door van de bouwactiviteiten buiten. Er heerst een serene rust tussen de buizenradio’s, de zendapparatuur, de lampen, de spoelen, de collectie gehoorapparaten vanaf 1901 en de eerste Philips-tv uit 1945 ‘ingesloten’ door bouwplaats, keten, containers en vrachtwagens

Live Voetbal

home logo PSVPSV
EINDE
3-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
67'
1-1
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
70'
2-0
FC UtrechtUTR
away logo

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (45%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (27%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
1076 stemmen