Volledig scherm
Introductieconcert 2015 © Lars Smook

Record aantal studenten verovert Enschede tijdens introductie

ENSCHEDE - Hordes studenten veroveren vanaf maandag het centrum van Enschede. De stad kan haar borst natmaken, want het zijn er meer dan voorgaande jaren.

Saxion Hogeschool laat haar aankomende studenten kennismaken met de stad tijdens de HOI-week. De Universiteit Twente doet dat met de Kick-In. De studenten volgen een programma, waarmee ze worden klaargestoomd voor het studentenleven. Zowel de UT als Saxion heeft behoorlijk gesleuteld aan het introductieprogramma.

Hogeschool Saxion verwacht rond de 1500 studenten, een stijging van tien procent ten opzichte van vorig jaar. Universiteit Twente heeft met zo’n 1350 deelnemers een stijging van zes procent te pakken.

HOI
Saxion Hogeschool trapt de HOI-week maandag af met een verplicht tweedaags programma, dat per opleiding verschilt. Woensdag begint het algemene programma waar alle studenten aan mee kunnen doen.

Kick-In
Het introductieprogramma van de UT begint op donderdag 25 augustus met onder meer een openingsmarkt. De donderdag staat in het teken van het cultuurfestival. Vrijdag draait het om sportviteit. Zaterdag gaan de studenten op ontdekkingstocht in het centrum. Na de drukte van de voorgaande dagen is het zondag tijd om te relaxen. Op vertoon van een polsbandje kunnen studenten deelnemen aan gratis activiteiten, zoals een bezoek aan zwembad Aquadrome of Rijksmuseum Twenthe.

Festival
Donderdag 1 september is de laatste dag van de introductie met vanaf 13.30 uur een nieuw element: het Kick-Out Festival. De campus wordt omgebouwd tot festivalterrein met muziek en workshops. Illusionist Hans Kazàn verzorgt een optreden.

Enschede FM sprak hierover met Marnix Janssen, de secretaris van de kick inn. Beluister het fragment hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (37%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (32%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (31%)
206 stemmen