Volledig scherm
Artist's impression © Mars Architectuur

Restaurant Grand Oriëntal in Hengelo breidt uit

HENGELO - Restaurant Grand Oriëntal aan de Deurningerstraat is tot en met 21 november gesloten. Het populaire restaurant ondergaat een ingrijpende verbouwing. Hoewel de werkzaamheden tot 21 november duren, kunnen er vanaf 18 oktober weer gerechten worden afgehaald.

De eetruimte wordt uitgebreid met een nieuwe aanbouw. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het oude pand, dat zal worden gebruikt als keuken. Het interieur van de eetruimte krijgt ook een nieuwe huisstijl.

Twee keer groter
De Chinese eigenaren kochten het pand vorig jaar, dat ze eerder huurden. Na de koop werd meteen de verbouwing gepland. Het was de bedoeling om het restaurant nog verder uit te breiden, maar dat stond de vergunning niet toe.Op het braakliggende terrein naast het restaurant wordt een parkeerplaats aangelegd, waardoor twee keer zoveel ruimte ontstaat. Voorheen had de parkeerplaats één in- en uitgang. Na de verbouwing komt er een aparte uitgang.

All-in 
Het restaurant blijft vasthouden aan het all-inconcept. De keuken wordt uitgebreid met meerdere wereldgerechten. Nieuw is een Italiaanse houtskooloven. 

Tot 2001 was café Nijhof gevestigd op de plek van Grand Oriëntal. Het was een begrip in Hengelo, zo hadden veel verenigingen er hun onderkomen.

poll

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

  • Het zal daar vast goedkoper kunnen, maar onze arbeiders zijn zo de dupe! (84%)
  • Ach, er komen ook activiteiten van een Engels zusterbedrijf naar Hengelo (8%)
  • Vervelend voor die mensen, maar Nederland heeft een goed sociaal vangnet (8%)
538 stemmen