Volledig scherm
Rick Smit heeft een oproep op FB gedaan om zijn verstandelijk beperkte broer Kevin zijn gang te laten gaan © Frans Nikkels

Rick overspoeld met lieve reacties na verhaal over autistische broer in Enschede

ENSCHEDE - Rick Smit (26) weet niet wie hij als eerste moet bedanken voor de mooie woorden over zijn autistische broer Kevin (29). Honderden mensen reageerden donderdag naar aanleiding van zijn verhaal.

Kevin kan niet praten, maar zwaait dag in dag uit naar voorbijgangers op de Oldenzaalsestraat. Auto's kijken is wat hij het liefste doet. Zijn standplaats is al zo'n acht jaar hetzelfde: achter een hek op het terrein van 't Bouwhuis, bij een huisje met een afdakje. En die plek lijkt bij iedereen bekend.   Hartverwarmend De vele reacties op de Facebook-pagina en website van De Twentsche Courant Tubantia zijn hartverwarmend. "Ik toeter altijd, ben blij dat 'de jongen bij het hek' voor mij nu een naam heeft! Tot de volgende keer Kevin!!", schrijft de een. En "Wat heeft Kevin een geweldige broer! Fijn dat Kevin geniet."

Andere wending Rick weet niet wat hem overkomt, want zijn bericht was gericht aan zijn eigen vrienden op Facebook. Maar het verhaal kreeg een andere wending toen zijn bericht 6.000 keer werd gedeeld. Kevin lijkt er niets van mee te krijgen. En dat wil zijn broer graag zo houden. Interviewverzoeken met de twee broers van regionale en landelijke media werden donderdag allemaal afgewezen. "Filmopnames gaan me te ver. Het is goed zo", zegt Rick, die dankbaar is dat er zoveel mensen zijn die Kevin een warm hart toedragen.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
371 stemmen