Volledig scherm
© Annina Romita

RoboTeam Twente wil naar Japan

ENSCHEDE - 6 kleine robots die tegen andere robots voetballen met een golfbal, daar werkt het RoboTeam sinds de zomervakantie elke dag aan.

Als alles meezit, doet het team in de zomer van 2017 mee aan de RoboCup in Japan. Ewoud Croll had voordat hij aan zijn studie aan de Universiteit Twente begon al jaren interesse in robotvoetbal. "Halverwege mijn derde schooljaar vond ik het tijd dat er hier een robotvoetbalteam kwam."

Een half jaar later was het team van 13 studenten van verschillende opleidingen compleet. De robots zijn ongeveer 10 centimeter hoog, met een doorsnede van 15 centimeter. Met 6 robots wordt een voetbalteam gevormd. Boven het veld hangen camera's die de robots filmen. Deze beelden komen terecht op een computer naast het veld. De computer maakt alle beslissingen voor de robots, bijvoorbeeld of ze de bal moeten schieten of juist niet. Voor robotvoetbal gelden dezelfde regels als bij een 'normale' voetbalwedstrijd. De RoboCup in de Japanse stad Nagoya is te vergelijken met het reguliere wereldkampioenschap voetbal.

"De eerste stap is om Enschede te overwinnen, daarna gaan we verder. Japan is een prachtig einddoel". zegt Croll. In januari zijn de kwalificaties voor de RoboCup in Japan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1726 stemmen