Volledig scherm
© Thinkstock

Roessingh en UT genomineerd voor Europese innovatieprijs

ENSCHEDE - Met de mede  door het onderzoekscentrum ontworpen ICT-dienst voor gezond ouder worden heeft Roessingh Research and Development een nominatie voor de Innovation Radar Prize 2016 in de wacht gesleept. De prijs is door de Europese Commissie in het leven geroepen om innovaties met veel potentie en hun ontwikkelaars in de spotlights te zetten. 

In het geval van RRD gaat het om de dienst PERSSILAA, waaraan het centrum samen met de Universiteit Twente en andere Europese kennisinstellingen werkt. Met als doel kwetsbaarheid bij ouderen te voorkomen stelt de dienst senioren via internet in staat om zelf hun mate van gezondheid vast te stellen en deze te trainen met online trainingsprogramma's.

Vrijwilligers
Verder is er een fysiek netwerk in de buurt: vrijwilligers die kunnen helpen met het gebruik van computer of tablet en fysiotherapiepraktijken waar geoefend kan worden.

Langgezond.nl
In Nederland is de innovatie uitgemond in de spin-off Langgezond.nl. Ruim 3.500 ouderen in vier Twentse gemeenten hebben gebruik gemaakt van de site, en de interesse van andere Overijsselse plaatsen is gewekt. Ook in Italië is er zo'n website opgezet. 

De winnaar van de Innovation Radar Prize wordt eind september bekendgemaakt tijdens de Europese Digital Week in Bratislava. 

poll

Hoera! De Otto in Hengelo komt weer terug

Hoera! De Otto in Hengelo komt weer terug

  • Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald (66%)
  • Ik vind het geen probleem mijn afval weg te brengen als dat goedkoper is (25%)
  • Het is sowieso een lelijk ding, tijd voor wat nieuws (9%)
1249 stemmen