Roessingh Enschede zoekt proefpersonen robothandschoen

ENSCHEDE – Roessingh Research and Development (RRD) in Enschede en het Nationaal Ouderenfonds zijn samen met Zwitserse en Zweedse eindgebruikersorganisaties, onderzoeksinstituten en technische bedrijven bezig met het ontwikkelen van een robothandschoen. De ironHand ondersteunt ouderen die kracht in hun handen verloren zijn bij het uitvoeren van dagelijkse taken. 

Volledig scherm
De ironHand helpt ouderen die minder kracht in hun handen hebben met dagelijkse activiteiten

De Nederlandse onderzoekspartners zijn voor de tweede testfase op zoek naar proefpersonen die de ironHand willen proberen. Kijk voor meer informatie op de website van het project of neem contact op met RRD via b.radder@rrd.nl of het Nationaal Ouderenfonds via l.gaasbeek@ouderenfonds.nl. 

Verbeterpunten doorgevoerd
Tijdens het testen van het gebruiksgemak van het eerste prototype zijn er een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Deze zijn inmiddels toegepast. Zo is het materiaal van de handschoen aangepast en de gebruiksvriendelijkheid verbeterd. Daarnaast is de batterij compacter en de sensoren gevoeliger gemaakt.

Enthousiaste eerste gebruikers
Ouderen die de ironHand al getest hebben zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de vooruitgang in hun zelfredzaamheid. “Het geeft mij extra kracht, ik kan veel meer doen met de handschoen”, aldus een enthousiaste deelnemer aan de testen.

poll

Van der Weijden massaal gesteund tijdens zwemmende Elfstedentocht

Van der Weijden massaal gesteund tijdens zwemmende Elfstedentocht

  • Zijn actie voor KWF Kankerbestrijding inspireert mij enorm (28%)
  • Eigenlijk zou dit in het welvarende Nederland niet nodig hoeven zijn (45%)
  • Ik juich voor hem, maar vraag me af of deze tocht verantwoord is (28%)
319 stemmen