Roessingh Enschede zoekt proefpersonen robothandschoen

ENSCHEDE – Roessingh Research and Development (RRD) in Enschede en het Nationaal Ouderenfonds zijn samen met Zwitserse en Zweedse eindgebruikersorganisaties, onderzoeksinstituten en technische bedrijven bezig met het ontwikkelen van een robothandschoen. De ironHand ondersteunt ouderen die kracht in hun handen verloren zijn bij het uitvoeren van dagelijkse taken. 

Volledig scherm
De ironHand helpt ouderen die minder kracht in hun handen hebben met dagelijkse activiteiten

De Nederlandse onderzoekspartners zijn voor de tweede testfase op zoek naar proefpersonen die de ironHand willen proberen. Kijk voor meer informatie op de website van het project of neem contact op met RRD via b.radder@rrd.nl of het Nationaal Ouderenfonds via l.gaasbeek@ouderenfonds.nl. 

Verbeterpunten doorgevoerd
Tijdens het testen van het gebruiksgemak van het eerste prototype zijn er een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Deze zijn inmiddels toegepast. Zo is het materiaal van de handschoen aangepast en de gebruiksvriendelijkheid verbeterd. Daarnaast is de batterij compacter en de sensoren gevoeliger gemaakt.

Enthousiaste eerste gebruikers
Ouderen die de ironHand al getest hebben zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de vooruitgang in hun zelfredzaamheid. “Het geeft mij extra kracht, ik kan veel meer doen met de handschoen”, aldus een enthousiaste deelnemer aan de testen.

poll

Hengelo wil nationale intocht van Sinterklaas organiseren

Hengelo wil nationale intocht van Sinterklaas organiseren

  • Goed idee, dat zet Hengelo op de kaart (72%)
  • Niet doen, dat levert alleen maar gedoe op (11%)
  • Sinterklaas? Het is nog niet eens Pasen! (17%)
2303 stemmen