Volledig scherm
De ironHand maakt dingen vastpakken makkelijker en traint daarnaast de handfunctie © RRD

Roessingh Enschede zoekt proefpersonen voor robothand

ENSCHEDE – Mensen die hun hand minder goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door een beroerte, kunnen baat hebben bij de ironHand van Roessingh Research and Development. Om de puntjes op de spreekwoordelijke i van de robotische handschoen te zetten is de kennisinstelling nu op zoek naar proefpersonen, die het ingenieuze hulpmiddel thuis willen testen.

De handschoen ‘voelt’ door een aantal druksensoren het object dat moet worden vastgepakt en geeft vervolgens extra grijpkracht. Daarmee worden dagelijkse handelingen makkelijker. “Het geeft mij extra kracht, ik kan veel meer doen met de handschoen aan”, vertelt een van de ouderen die in de eerste proefperiode prototypes uittestte. Gebruikers trainen daarnaast ook de handfunctie. 

Klaar voor thuisgebruik 
De ironHand is er nu klaar voor om ook in de thuissituatie gebruikt te worden. Roessingh is daarom op zoek naar deelnemers die de handschoen vier weken willen testen. In die tijd zijn er twee meetmomenten waarop de onderzoekers bekijken welk effect de uitvinding op de hand heeft.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bob Radder (b.radder@rrd.nl / 053 487 5777) of Gerdienke Prange-Lasonder (g.prange@rrd.nl)., onderzoekers bij Roessingh.

Volledig scherm
De ironHand maakt dingen vastpakken makkelijker en traint daarnaast de handfunctie © RRD

poll

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

  • Terecht, als moeder wil je elk risico voor je baby uitsluiten (36%)
  • Wat een onzin, besmetting kun je overal oplopen (28%)
  • Tijd voor overheid om in te grijpen om dit soort situaties te voorkomen (36%)
1254 stemmen