Volledig scherm
De binnenstad van Enschede verandert dinsdag tot en met vrijdag in een 'living lab' © Reinier van Willigen

Saxion studenten geven Enschedese binnenstad impuls met technologie

ENSCHEDE - Van klanten bij Bagels & Beans tot bezoekers van poppodium Atak en het stadhuis: vrijwel niemand in Enschede ontkomt deze week aan het project Fusion of Art & Technology van de Saxion academie Creatieve Technologie. De studenten laten zien hoe nieuwe technologie en data het verblijf in de binnenstad kunnen veraangenamen. 

Zo is er bij Atak een interactieve kaart waarop alle cultuurinstellingen van Enschede te vinden zijn. Door het aanraken van gebouwen op de kaart krijgen bezoekers suggesties voor een avondje uit. In Comicasa wordt een spel gepresenteerd waarvan de moeilijkheid afhangt van de hoeveelheid auto's in de stad. Bij de ingang van het station komt een interactieve zuil met tips en looproutes. 

Levend laboratorium
De binnenstad van Enschede wordt daarmee een soort van levend laboratorium. De studenten kunnen zo in de praktijk de theorieën uit onderzoeksproject BRID.GE testen. Dat richt zich op smart city-technologie. Projectpartners zijn de gemeente Enschede, Winkelhart Enschede en de Universiteit Twente. 

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
680 stemmen