Volledig scherm
© Thinkstock

'Schandalig!' Woede wegens sluiting zwembad in Glanerbrug

GLANERBRUG - Wolter Koning, Mirjan Meijer en Truus Meijer zijn wekelijks in het zwembad De Brug aan de Schipholtstraat in Glanerbrug te vinden. Ze vinden het onverteerbaar dat het zwembad mogelijk sluit. Sterker nog: 'Schandalig', 'ondoordacht' en 'wrang'.

Volgens de gemeente is een bezuiniging op sportaccommodaties van een miljoen noodzakelijk. Omdat in het verleden geen rekening is gehouden met onderhoudskosten moet er al vanaf de zomer van 2017 bezuinigd worden. De Brug is het eerste kind van de rekening. Om het zwembad met de tijd mee te laten gaan zijn er forse investeringen nodig. Door De Brug te sluiten bespaart de gemeente jaarlijks 240.000 euro.

‘Meer dan schandalig’
Wolter Koning (82) zwemt elke vrijdagmorgen in De Brug. "De groep bestaat uit dertig senioren die aan verschillende activiteiten meedoen. Als het bad dichtgaat is het voor de meeste mensen afgelopen. Die gaan niet naar het Aquadrome. Ik vind het meer dan schandalig."

'Ondoordacht'
Mirjan Meijer en Jutta Degenhardt zijn zweminstructrices van De Springplank. Zij geven op vrijwillige basis zwemles aan mensen met een verstandelijke handicap. "De mensen die deze plannen hebben bedacht hebben waarschijnlijk geen idee wat de gevolgen zijn. Zo ondoordacht", zegt Meijer.

Geen alternatief
Truus Meijer van de zwemschool Truus geeft elke zaterdagmiddag en zondag zwemles in De Brug. "Er komen dan meer dan 200 kinderen uit Enschede, Overdinkel, Losser en Glanerbrug. Ik zou op dit moment geen alternatief voor mijn zwemschool weten. Ik vind het een wrange situatie."

Politiek
Voorzitter Frank Soetekouw van de afdeling zwemmen van Avanti Wilskracht vindt sluiting slecht. "Ik doe een beroep op de plaatselijke politiek nog eens goed te kijken." De bezuinigingen op sport, en daarmee ook de sluiting van de zwembaden, komt maandagavond ter sprake in de stedelijke commissie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
317 stemmen