Volledig scherm
© Robin Hilberink

Schermutseling aan poort dochterbedrijf Ben Lenferink in Beckum

BECKUM/ALMELO – Zes politiemensen snelden maandagmorgen toe na een handgemeen bij de poort van Bedrijfswagens Twente in Beckum. Ben Lenferink uit Almelo verkoopt op het terrein via één van zijn dochterbedrijven VW-bussen. Eigenaar Jan Kuipers wil dat het bedrijf van Lenferink van zijn terrein verdwijnt.

Het incident draait om het eigendomsrecht van het perceel en de gebouwen aan de Sluitersdijk in Beckum. Autohandelaar Lenferink kocht dit terrein in april 2012, maar sinds maandagmorgen heeft Kuipers volgens het Kadaster zijn oude bezit weer terug.

Financiële problemen 
Lenferink had de destijds in financiële problemen verkerende aannemer Kuipers ruim drie ton geleend. Toen de Rabobank, die ook nog acht ton tegoed had, tot verkoop van Kuipers’ onroerend goed dreigde over te gaan, kocht Lenferink via zijn vastgoedmaatschappij Demajo de woning en opstallen van Kuipers ver onder de reële prijs. Dat gebeurde na een taxatie van een bevriende makelaar van Lenferink.

Misbruik
De kantonrechter in Assen vernietigde de koopovereenkomst vorig najaar, omdat Lenferink volgens de rechter misbruik zou hebben gemaakt van de ‘afhankelijke en benarde positie waarin Kuipers verkeerde, nadat de Rabobank het krediet had opgezegd’. Het aannemingsbedrijf van Kuipers ging naderhand alsnog failliet, terwijl al het materieel en het onroerend goed al op naam van Lenferink stonden.

Kettingen 
Van Goor Schuurman Notarissen in Wierden draaide de hele verkooptransactie afgelopen vrijdagmiddag terug. Nu Kuipers zijn bezit terug heeft, wil hij dat Lenferink met zijn Bedrijfswagens Twente onmiddellijk van zijn terrein verdwijnt. Daarom werd de toegangspoort maandagochtend met kettingen afgesloten. Lenferink liet de kettingen vervolgens door een paar opgetrommelde oudijzerhandelaren kapot knippen, waarna een schermutseling ontstond. Financieel-adviseur Jan Beltman van Kuipers werd daarbij geschopt door de bedrijfsleider van Lenferink.

Na overleg besloot de politie dat de verkoop van VW-bussen voorlopig nog door kan gaan in Beckum.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (59%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
545 stemmen