Volledig scherm
Illustratie: Joyce Rothman

Schotresten op handen van Hengelose verdachte moordenaar door handschoenen AT

ALMELO/ENSCHEDE/HENGELO - Kruitsporen op de handen van de verdachte moordenaar Diego U. (32) zijn veroorzaakt door de handschoenen van leden van het arrestatieteam (AT). De Hengeloër wordt verdacht van de moord op de vermeende drugsdealer Joey Moes (24), 17 december in de Enschedese wijk Twekkelerveld. Ze zouden ruzie hebben over een geleverde portie speed.

Na de aanhouding van U. in Amsterdam werden schotresten op zijn handen aangetroffen. Het ging om twee soorten: gemarkeerde en ongemarkeerde resten. De gemarkeerde resten bleken ook op handschoenen van AT'ers te zitten. Die kunnen erop gekomen zijn bij schietoefeningen. Van de ongemarkeerde resten waren de fracties zo klein, dat de herkomst niet onderzocht kan worden. In de auto waarin Diego U. naar het westen werd gebracht, zijn geen kruipsporen gevonden. De geadopteerde Columbiaan werd in de hoofdstad aangehouden. Hij heeft het doodschieten van Moes altijd ontkend en wees op de rol van ene Sam. Ondanks het verspreiden van een compositietekening en oproepen in opsporingsprogramma's is deze onbekende nooit getraceerd.

Gewapende roofovervallen 
Diego U. werd op 23 juni 2015 door de Almelose rechtbank op vrije voeten gesteld, bij gebrek aan bewijs. Hij pleegde in de herfst een serie gewapende roofovervallen, onder andere in Zwolle, samen met Richard ten N. (40) uit Haaksbergen. De laatste is daarvoor veroordeeld.

Twee criminele kompanen
Ten N. en medeverdachte T. zouden hebben verklaard dat Diego U. de moord op Moes tegenover hen heeft bekend. Op hun belastende verklaringen stoelt officier van justitie Aidan van Veen grotendeels de moordverdenking tegen Diego U. Zijn twee criminele kompanen worden bij de inhoudelijke behandeling ondervraagd. Dat speelt 1 en 2 november.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1608 stemmen