Volledig scherm
Acaciaplantsoen © Annina Romita

'Schutter van het Acaciaplantsoen Enschede knutselt eigen alibi'

ALMELO/ENSCHEDE. Ronny S. (50) uit Enschede, die wordt vervolgd voor het schieten op een gezin in een woning aan het Acaciaplantsoen, sleutelt volgens het Openbaar Ministerie een alibi voor zaterdag 5 maart in elkaar. 

Dat stelde officier van justitie Sandra Leusink bij de aftrap van zijn strafzaak.

De opgesloten S. ontkent dat. ,,Hoe moet ik dat in elkaar flansen? Ik zat eerder in de gevangenis in Krimpen aan de IJssel. Daar ken ik niemand.'' S. probeerde de recherche eerder te laten geloven dat hij bij familie in Haarlem was. Dat bleek niet te kloppen.

Ruzie
De aanklaagster noemde de recente getuigenissen van drie betrokkenen over die avond 'totaal ongeloofwaardig'. Op de achtergrond zou een slepende ruzie spelen tussen beschoten gezinsleden en de schoonzuster van S. Het kostte moeite getuigen te vinden. ,,Buurtbewoners waren niet erg genegen met de politie te praten'', aldus Leusink.

Patronen
Er loopt onderzoek naar schotresten, een huls, projectielen en scherpe patronen die bij S. zijn gevonden. De volgende zitting is over maximaal drie maanden. ,,Als ik bij mijn baas zo lang werk had, was ik al lang ontslagen'', klaagde de verdachte.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (48%)
  • Gezeur, die data zegt niks over mijn privéleven (20%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
89 stemmen