Volledig scherm

Seks in Hengelose volkstuintjes

HENGELO - Eigenaars van volkstuintjes hebben regelmatig last van vandalen. Aan de Lage Weide, vlakbij het Twentebad, werden onlangs schuren opengebroken en gereedschap gestolen. In een van de schuurtjes werd door onbekenden de liefde bedreven; de verpakkingen van condooms en glijmiddel bleven achter.

Afgelopen weekeinde was het raak bij de volkstuin van Jan de Vries (79). Onbekenden sneden groenten af, liepen dwars door net ingezaaide perken en braken deuren van schuurtjes open. Dat gebeurde vooral bij zijn buren: uit zijn schuur verdwenen ‘slechts’ een bijl, een handzaag, een bosje draad en een schop. De schop vond hij tien meter verder. De deur van de schuur was kapot. „Alles wat je op slot doet, wordt ingetrapt. Anders komen ze toch wel binnen.”

Seksplek
Zijn schuur wordt af en toe als seksplek gebruikt, heeft hij gemerkt. Hoe hij dat weet? Hij vindt dan zijn blauwe overall op de grond, "zodat ze een beetje zacht liggen". Daarnaast liggen er op de grond allemaal onbekende, zilveren papiertjes. "Ik heb de namen die er op stonden thuis opgezocht op internet. Glijmiddel en condooms. Ze hebben elkaar verdorie eerst over mijn tuinhek moeten tillen om in het schuurtje te komen. Al die moeite.”

Broccoli
Bij de laatste vernielingen werden bij de buren broccoli en bloemkolen weggesneden. Nog niet volgroeid dus oneetbaar. Bij weer andere collega's was dwars door net ingezaaide stukken gewandeld. „Pure baldadigheid.”

Twitter
​Dat vermoeden heeft wijkagent Levent Turegun van de Hengelose Es ook. Hij is op zoek naar getuigen en heeft een oproep op Twitter geplaatst. „Ik hoop dat ik daarmee mensen kan bereiken die iets gezien hebben.” Turegun benadrukt de waarde van een volkstuin. „De mensen zien hier hun eigen groente en fruit opgroeien en koesteren die als hun eigen kinderen. Als alles volgroeid is, maken ze ook vrienden en familie blij door hun oogst te delen. Het doet hem pijn als ze dan zien wat er met hun groente en tuin is uitgehaald.” 

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
324 stemmen