Volledig scherm
Is het einde van de afslag Hengelo-Noord nabij? © Emiel Muijderman

Slag om afslag bij Enschedese vliegbasis is begonnen

HENGELO/ENSCHEDE - Dat de gemeente Hengelo bezwaar maakt tegen de plannen voor de ontsluiting van Technology Base Twente op de vroegere vliegbasis Twenthe, verrast lokale partij ProHengelo niet. Die ontsluiting zou het einde kunnen betekenen van afrit 31 (Hengelo-Noord). Wat zij wel opvallend vindt, is dat het college nergens verwijst naar een motie die de gemeenteraad op initiatief van de fractie in 2013 al aannam.

Daarin wordt afrit 33 bij Oldenzaal aangewezen als de beste plek om het verkeer van en naar Technology Base de A1 op en af te leiden. Raadslid Wiert Wiertsema vindt dat een betere optie dan bijvoorbeeld het gebruik van afrit 32, zoals Oldenzaal wil, of een nieuwe afrit bij Frans op den Bult, zoals Enschede wil. Het zou goedkoper zijn en beter voor het milieu, claimt Wiertsema.

Hanzepoort
De ontsluitingsroute zou dan langs het Oldenzaalse industrieterrein Hanzepoort leiden, waarmee wordt voorkomen dat het bosgebied langs de Vliegveldweg en het Lonnekermeer worden aangetast.

Motie uit 2013
In de in juli 2013 aangenomen motie werd het Hengelose college opdracht gegeven om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van de ontsluitingsroute via afrit 33. ProHengelo wil van B en W weten wat dat onderzoek heeft opgeleverd, hoe het college zich hard heeft gemaakt voor het gebruik van afrit 33 en wat de Regio Twente en de provincie Overijssel van dat plan vinden.

Frans op den Bult
In de zienswijze op het provinciale ontwerp voor de Gebiedsvisie Technology Base Twente verwijst het college alleen naar het idee van een nieuwe afrit bij Frans op den Bult. Dat zou kunnen leiden tot het afsluiten van afrit 31, omdat er dan twee afritten te dicht op elkaar komen te liggen.

Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
78'
0-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2873 stemmen