Volledig scherm
© Michel Hasselerharm

Slecht asfalt door storing: Oude Molenweg in Hengelo blijft langer dicht

HENGELO - De Oude Molenweg gaat waarschijnlijk pas in de loop van dinsdag weer open voor het doorgaande verkeer. De asfaltering van het deel tussen de Oldenzaalsestraat en de Wolter ten Catestraat werd vrijdag afgebroken, omdat het asfalt van onvoldoende kwaliteit bleek.

Door een storing in het productieproces had de Asfaltcentrale het verkeerde mengsel geleverd. Voor de aannemer zat er niets anders op dan de reeds aangebrachte laag weer te verwijderen. Maandag worden de werkzaamheden vanaf 18.00 uur hervat. Die kunnen tot middernacht duren. Maar het asfalt moet eerst goed uitharden voordat de straat dinsdag weer open kan. Dat gebeurt nadat de belijning is aangebracht.

Kids@thepark
Dit weekend is de Oude Molenweg wel open voor bestemmingsverkeer en klanten van supermarkt Emté. Dat geldt ook voor bezoekers van het evenement Kids@thePark dat vandaag en morgen wordt gehouden in het Prins Bernhardplantsoen. Ook het parkeerterrein aan de De Wetstraat is bereikbaar, evenals parkeergarage De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat. Maandag en dinsdag zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Emté
Bedrijfsleider Tom Landman van Emté maakt zich niet al te druk over de tegenvaller voor zijn deur. Hij had er al rekening mee gehouden dat de supermarkt de hele vrijdag onbereikbaar zou zijn. „Nu konden ze in ieder geval al rond twee uur weer bij ons komen. En de komende dagen dus ook. Als ze het werk afmaken op maandagavond en -nacht, vind ik het prima.” Hoewel Emté verder de hele week provisorisch bereikbaar bleef, waren er wel beduidend minder klanten dan normaal, zegt Landman.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
801 stemmen