Volledig scherm
© Michel Hasselerharm

Slecht asfalt door storing: Oude Molenweg in Hengelo blijft langer dicht

HENGELO - De Oude Molenweg gaat waarschijnlijk pas in de loop van dinsdag weer open voor het doorgaande verkeer. De asfaltering van het deel tussen de Oldenzaalsestraat en de Wolter ten Catestraat werd vrijdag afgebroken, omdat het asfalt van onvoldoende kwaliteit bleek.

Door een storing in het productieproces had de Asfaltcentrale het verkeerde mengsel geleverd. Voor de aannemer zat er niets anders op dan de reeds aangebrachte laag weer te verwijderen. Maandag worden de werkzaamheden vanaf 18.00 uur hervat. Die kunnen tot middernacht duren. Maar het asfalt moet eerst goed uitharden voordat de straat dinsdag weer open kan. Dat gebeurt nadat de belijning is aangebracht.

Kids@thepark
Dit weekend is de Oude Molenweg wel open voor bestemmingsverkeer en klanten van supermarkt Emté. Dat geldt ook voor bezoekers van het evenement Kids@thePark dat vandaag en morgen wordt gehouden in het Prins Bernhardplantsoen. Ook het parkeerterrein aan de De Wetstraat is bereikbaar, evenals parkeergarage De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat. Maandag en dinsdag zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Emté
Bedrijfsleider Tom Landman van Emté maakt zich niet al te druk over de tegenvaller voor zijn deur. Hij had er al rekening mee gehouden dat de supermarkt de hele vrijdag onbereikbaar zou zijn. „Nu konden ze in ieder geval al rond twee uur weer bij ons komen. En de komende dagen dus ook. Als ze het werk afmaken op maandagavond en -nacht, vind ik het prima.” Hoewel Emté verder de hele week provisorisch bereikbaar bleef, waren er wel beduidend minder klanten dan normaal, zegt Landman.

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
662 stemmen