Volledig scherm
© Lars Smook

Spanning en sensatie: de rollatorrace in het FBK stadion in Hengelo

HENGELO - Vervolg van voorpagina Waar ooit de snelste atleten der aarde over de baan holden, streden gistermiddag acht ouderen achter een rollator om de winst in het FKB stadion in Hengelo. 

De race was een ludiek onderdeel van de FKB Classics, een evenement om ouderen in beweging te krijgen. Olga Commandeur, die net zelf een nieuwe knie heeft gekregen, gaf enkele workshops.

Doelgroep
"Ik hoor onderhand zelf bij de doelgroep", zei Commandeur grappend. De 57-jarige presenteert al 17 jaar het programma Nederland in Beweging en is een bekend gezicht bij veel ouderen. Veel deelnemers wilden vanmorgen daarom met haar op de foto. De 'mevrouw van televisie' vertelde uitgebreid hoe ze al vele jaren probeert ouderen aan het bewegen te krijgen.

Gezondheid
"Ik zeg bewust bewegen en geen sport, want dan denken veel mensen aan competitie. Mij gaat het om het bevorderen van de gezondheid. En vooral, de lol in het bewegen." Hans Kloosterman, directeur van de FBK Games, zag tot zijn grote genoegen dat ongeveer 150 ouderen de weg naar het stadion hadden gevonden.

Tai-chi
"Wij doen altijd al veel om breedtesport te promoten, maar dat er nu zoveel belangstelling is, vind ik geweldig." Na een ochtend met beweging op de stoel, tai-chi en Smovey Walking (wandelen met gewichten, stelden zeven ouderen zich rond 12.00 uur op voor 60 meter rollatorrace. De meesten daarvan hadden in het dagelijks leven de loophulp niet nodig.

Speer
Ook winnaar Rudi Boudrie (62) uit Oldenzaal niet. Hij ging als een speer over de baan en liet de 60 meter in recordtijd achter zich. "Ik doe het gewoon voor de fun", zei hij na afloop. Theo oude Egberink (79) - 'ik heb net een nieuwe heup' - deed er heel wat langer over. De snelste dame werd Sandra Nieuwenhuis, docent van de beweeggroep Borne BLIJFFIT.

poll

Enschede stopt met WiFi-tellingen in afwachting van uitspraak over privacy

Enschede stopt met WiFi-tellingen in afwachting van uitspraak over privacy

  • Terecht, belachelijk dat ik gevolgd word via WiFi (57%)
  • De gemeente mag mij best volgen, ik heb niks te verbergen (13%)
  • Privacy? Dat bestaat al heel lang niet meer (29%)
812 stemmen