Volledig scherm
Diekmanhal Enschede © Frans Nikkels

Sporthallen in Enschede krijgen 'thema' toegewezen

ENSCHEDE – Een turnhal, basketbalhal of volleybalhal. De sporthallen in Enschede krijgen allemaal sporten toegewezen. Dit is goedkoper en efficiënter.

Het instellen van zogeheten 'themahallen' is ingegeven door de bezuinigingen op sportaccommodaties in Enschede. Door het sporten in sporthallen efficiënter in te richten, denkt het verzelfstandigde sportbedrijf van de gemeente zo'n 20.000 euro te besparen. Het idee is door verenigingen zelf aangedragen.

Concurrerende verenigingen
Het clusteren van dezelfde sporten in themahallen betekent dat 'concurrerende' verenigingen gebruik gaan maken van dezelfde sporthal. Vooral het inzetten van één turnhal is een nadrukkelijke wens.

Gevolg
Hoewel het clusteren van de binnensporten efficiënter is en het ook nog een bezuiniging is, plaatst de gemeente ook enkele kanttekeningen bij de maatregel. Een gevolg is namelijk, dat verenigingen hun activiteiten moeten verplaatsen naar een andere sporthal. Met langere reistijden en aanpassingen in gebruiksroosters tot gevolg. Ook kan er weerstand optreden vanwege het niet samengaan van verschillende 'verenigingsculturen'.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

  • De burgemeester laat zijn oren hangen naar de kerken (41%)
  • Ach, fijn dat het evenement gewoon door kan gaan (20%)
  • Jammer dat kerken erop aan worden gekeken, terwijl de burgemeester beslist (39%)
41 stemmen