Volledig scherm
Lydia van de Ruit, winnares van het standwerkersconcours © Frans Nikkels

Standwerkers stelen de show op Enschedese warenmarkt

ENSCHEDE – Gepassioneerde standwerkers trokken veel bekijks op de Enschedese warenmarkt zaterdag. De verkopers maakten deel uit van het standwerkersconcours en streden om de titel: ‘Beste standwerker van de dag’.

Het verschil tussen standwerkers en ‘gewone’ marktlieden is volgens de 73-jarige standwerker Lydia van de Ruit groot. „Wij brengen ons product op ludieke wijze aan de man. Met humor en een goed verhaal. De gewone marktlieden zijn stille kramers, de tomaten hebben geen toelichting nodig.”

Passie
Buurvrouw Wil Zwennis (58) die paardenbalsem verkoopt, vreest voor de toekomst van hun vak: „We zijn een uitstervend ras. De jonge generatie wil niet meer zo hard werken en de interesse in de markt gaat hard achteruit.” Van de Ruit bevestigt dit. Zorgen maken doen de dames echter niet, het plezier is te groot: „Het is echt een passie.”

‘Groot succes’
Henk Achterhuis, voorzitter van Marktbond Enschede noemt het concours een groot succes. „We gaan dit volgend jaar dunnetjes overdoen.”

Van de Ruit kwam aan het einde van de dag als winnaar uit de bus. Ze heeft zich daarmee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap standwerken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
318 stemmen