Volledig scherm
© Christian van der Meij

Stoere meiden en brakke jongens op Muiterweek Beckum

BECKUM - Het is een volle week feest in Beckum: de Muiterweek is weer bezig. Zondag was de Strong Muiter Run, maandag 15 augustus volgt nog een voetbaltoernooi met teams van twintig cafés uit omliggende dorpen.

De jeugd neemt traditiegetrouw de touwtjes in handen tijdens de Muiterweek. Een organisatie van negen man buigt zich vroegtijdig over een programma en zorgt een week lang voor allerlei activiteiten. De Strong Muiter Run, een hardloopwedstrijd met originele obstakels zoals waterbakken met bouwhekken en schuimbanen, is op zondag is één van de belangrijkste activiteiten. Het is druk, maar dat is het op andere dagen ook, vertelt organisator Nick Laarhuis. “We hadden hier vrijdag een volleybaltoernooi en toen waren er ook aardig wat mensen bijeen.” De ‘Brakke jongens’ en ‘Stoere Meiden’ zoals de klasses worden genoemd, storten zich in volle vaart op een schuimbaan en op de waterbak.

Het voetbaltoernooi op maandag vindt plaats op de velden van TVO en begint om 18.00 uur.

De Muiterweek ontstond toen uitbater Benny Spanjer van café Halfweg 26 jaar geleden een paar dagen vrij wilde vanwege de geboorte van zijn zoon. De Beckumse jeugd nam het café over. Sinds die tijd bestaat de Muiterweek.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (13%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1593 stemmen