Volledig scherm
© Wim Corduwener

Straks minder files rond kruising Enschedesestraat Hengelo

HENGELO - Het verkeer stroomt eind dit jaar sneller door als de kruising Enschedesestraat-Kuipersdijk-Boekweitweg is vernieuwd. Het kruispunt is daarvoor in november drie weken afgesloten.


De kruising Enschedesestraat-Kuipersdijk-Boekweitweg wordt in omvang veel groter dan nu het geval is. De opstelstroken zijn langer en er komen vrijliggende fietspaden, parallelwegen en voetpaden. Er wordt ook nieuw groen geplant en de Drienerbeek wordt aan de Enschedese kant een stukje naar de oppervlakte gehaald. De busbaan die nu nog stopt bij de halte ter hoogte van de Oude Grensweg, wordt doorgetrokken tot de kruising en loopt daarna nog door tot de Haverweg.

Drie weken
Het kruispunt gaat in november drie weken dicht, de fietsers worden vanaf maandag 5 september al omgeleid, onder meer via de F35, Pruisische Veldweg en Oude Grensweg. De fietspaden zijn nodig als opstelruimte voor de nutsbedrijven, die nu al bezig zijn om oude leidingen te verwijderen en nieuwe leidingen aan te leggen. Om te voorkomen dat fietsers net als elders op de Enschedesestraat gewoon dwars door het werkgebied fietsen, is de politie gevraagd om te controleren. Hulpdiensten en bussen van en naar Hengelo en Enschede mogen in die drie weken over de kruising blijven rijden.

Bewust
De afsluiting van de kruising is bewust in november gepland, zegt Theo Kupper, projectleider van de gemeente. “De werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat zijn half oktober klaar. Anders zijn er te veel wegen dicht en daarom kiezen we voor deze periode.” Volgens projectleider Erwin Meijberg van wegenbouwer Heijmans is onderzocht of er een rijbaan open kon blijven. “Dat kan niet want dan kan het werk niet gedaan worden.” Kupper: “We kiezen bewust voor kort maar hevig. Het openhouden van één rijbaan komt de veiligheid niet ten goede. Bovendien duurt het dan veel langer.”
 

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
735 stemmen