Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Studentenjongleervereniging Catchup houdt festival in Enschede

ENSCHEDE - Het is niet direct de eerste sport waar je aan denkt als je het hebt over studenten, maar toch floreert de jongleervereniging CatchUp als nooit tevoren. Vanaf vrijdag komen zo'n 120 jongleurs in actie tijdens de achtste editie van het HerfstJongleerWeekend op de UT.

Met ruim 120 deelnemers aan het festival is Michel Miedema, oud-bestuurslid een gelukkig man. "We hebben deelnemers uit Nederland, Duitsland, België en zelfs uit Spanje. Rode draad door het festival is vooral genieten van het jongleren en leren van elkaar. Het is geen wedstrijd, maar een festival waar alles kan en alles mag."

Studentenclub
De vereniging bestaat al meer dan 20 jaar en het ledenaantal schommelt zo rond de 25. Een echte studentenclub is het al lang niet meer, want ook 'gewone' burgers zijn welkom bij CatchUp.

Fakkels
Die houding past ook bij een club die zich afficheert als meer dan een jongleervereniging. "Dat begrip is heel ruim op te vatten, want we gooien met ballen, kegels, stuiterballen, zwaarden en andere objecten." Ook disciplines als diabolo, eenwieleren, poi en devilsticks horen erbij. "Voor leden die dat nog niet ver genoeg gaat, hebben we ook nog de fakkel of de vuurpoi, maar dan moet het wel donker zijn."

Weekend
Het HerfstJongleerWeekend begint vrijdag om 20.00 uur met de opening. Klik hier voor meer informatie over het programma.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
698 stemmen