Volledig scherm
© Frans Nikkels

Succesvolle tweede editie Summerschool Festival op Universiteit Twente

Meer dan 250 studenten uit 38 landen kampeerden afgelopen week op het terrein van de Universiteit Twente. Aan het Summerschool Festival CuriousU komt deze maandag een eind.

Festival
De eerste dag kwamen de ruim 250 studenten op hun paasbest het campusterrein op. Een week later liggen de slippers en sneakers voor de tenten en hangen de sokken over de drooglijn. "En dat is ook de bedoeling, want het is een festival", zegt Inge Broekman van de organisatie. "Hardcore academia, maar ook veel muziek, theater en sport."

Het is de tweede keer dat het evenement CuriousU wordt gehouden op het campusterrein. Meer dan 100 docenten van de Universiteit Twente droegen deze week hun steentje bij aan het veelzijdige programma met onder meer de bekende wiskundige Ionica Smeets, illusionist Victor Mids en veel sprekers met kennis van gezondheid en geluk.

Vorig jaar kwamen 170 studenten van over de hele wereld naar Enschede. Dit jaar zijn het er dus meer dan 250. Wat is de succesformule? Medeorganisator Erik van Dijk: "De combinatie van de bekende summerschool en het populaire festival. Het is misschien wel uniek in de wereld."

Internationaal publiek
CuriousU trekt een internationaal gemêleerd publiek. Yin Wu (18) uit China, maar ook Nicola Falsca (30) uit Italië komen ervoor naar Twente. Het festival is gericht op derdejaars bachelorstudenten. Het zijn de studenten die nog kunnen kiezen voor een masteropleiding aan de UT. "Dat is mooi meegenomen, maar niet het doel", verzekert Van Dijk. "Alle studenten die hier deze week zijn, hebben eindelijk een kijkje kunnen nemen op onze universiteit. Dit zijn onze ambassadeurs." Bovendien is het ook goed voor de relatie met andere universiteiten, waardoor er meer uitwisselingen van studenten kunnen plaatsvinden.

De tweede editie van het succesvolle Summerschool Festival CuriousU eindigt maandag, maar de organisatie weet nu al dat er een vervolg komt. Nog verbeterpunten? Broekman lacht. "Een student vroeg om een föhn, maar die hadden we even niet bij de hand op de camping. En de laundry service is verrassend populair."

Poll

Twentse terrassen stromen weer vol na heropening horeca

Twentse terrassen stromen weer vol na heropening horeca

  • Eindelijk, na maanden wachten ben ik gelijk een biertje gaan drinken (5%)
  • Wat een hysterie, ik hou het voorlopig nog even bij mijn tuinterras (72%)
  • Leuk, maar voor de horeca valt er pas wat te juichen als er weer winst wordt gemaakt (22%)
707 stemmen