Volledig scherm
SWB-directeur Jeroen van der Geest © Carlo ter Ellen

SWB Hengelo boekt ruim drie ton winst

HENGELO - Voor het sociale werkvoorzieningsbedrijf SWB was 2015 financieel gezien een verrassend goed jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat vorige week is goedgekeurd en vastgesteld door het bestuur.


Het bestuur toont zich ‘zeer tevreden’ over het resultaat. In de begroting voor 2015 was rekening gehouden met een verlies van 420.000 euro, maar uiteindelijk boekte de SWB een winst van 305.000 euro.

Dat resultaat is met name terug te voeren op de aantrekkende economie, een hogere rijksbijdrage, een strakke kostenbeheersing en betere samenwerking met de deelnemende gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente.

Groeien

Na een matig eerste kwartaal zag SWB de omzet duidelijk groeien. Algemeen directeur Jeroen van de Geest: „SWB staat er bij onze klanten en opdrachtgevers goed op. Men waardeert onze bestuurlijke stabiliteit, de professionele aanpak en onze bereidheid om met de klanten mee te denken.”

De SWB bereikte ook haar sociale doelstellingen. In 2015 waren er zo’n 780 medewerkers vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening in dienst en werden zo’n 450 mensen vanuit de Participatiewet begeleid. Ruim 150 van hen werden bemiddeld naar een reguliere baan.
 

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
896 stemmen